Tino (2201068) (15657)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Shih tzu
  • Kleur: wit beige grijs
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Omschrijving

Tino of troetelnaam Tinnes is 6 juli 2022 gevonden. Tino is een echte knuffelbeer van ongeveer 10 jaar (schatting). Hij is het liefst de hele dag bij je op schoot of bij je op de bank. Commando’s kent hij niet, hij volgt je gewoon en laat je niet uit het zicht. Spelen doet Tino graag met kleine knuffels en kleine piepbeestjes. Tino is erg vriendelijk tegen iedereen zowel mens als dier.

Hij had erg slechte tanden en daarvoor is hij naar de tandarts geweest, die de meeste tanden eruit heeft gehaald. Eten gaat goed, ook zonder tanden.

Tino heeft een oude breuk of een aangeboren afwijking aan zijn rechter voorpoot. Hij heeft hier geen pijn aan. Hij heeft een brace aangemeten gekregen, zodat hij op zijn voorpoot kan steunen.

Lopen op brace gaat op een rustig tempo goed voor ongeveer 10 min. Wandelen met een brace moet langzaam opgebouwd worden. Wil je nu al langere wandelingen maken, zul je hem moeten dragen in (rug)tas of op de arm. Dit vindt hij geen probleem.

Kosten van brace zijn 400,- en deze zal na ongeveer 2 jaar vervangen moeten worden. Het zooltje van de brace en de klittenband zal iets vaker vervangen moeten worden. Informatie over de brace kunt u navragen bij beheer.

Bent u  diegene, waar Tino zijn gezelschap kan vinden en bent u diegene die zijn gezelschap kan gebruiken? Neem dan snel contact op.

Attentie. Tino zit in een gastgezin. Als u interesse hebt in deze leuke hond, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met Tino in het gastgezin.