Honden Viktor (2000034) (01101)

  • Diersoort: Hond
  • Ras: Kruising Akita
  • Kleur: Beige
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Viktor is een grote lobbes. Geboren 7-4-2018. Hij is vriendelijk, leergierig, eigenzinnig en bij tijd en wijle op zichzelf. Als hij op een gegeven moment genoeg heeft van zichzelf, komt hij om aandacht vragen en is hij lekker knuffelig. Viktor kan goed omgaan met oudere kinderen (vanaf 16 jaar). Viktor komt uit een gezin waar ze meerdere honden en katten hadden, daar was hij de ‘alfa’hond. Hij is al eens geadopteerd geweest, echter hij was te groot gebleken voor in dat huishouden met kleine kinderen; hij is wat onbehouwen waardoor hij zaken/kinderen omver loopt. Hij is toen overgenomen door een mevrouw, die hem niet echter kon houden tijdens het uitlaten. Viktor heeft de neiging om erg te reageren op andere honden, waarbij hij dan in de riem gaat hangen om bij die hond te komen. Omdat hij zo groot en sterk is en dit gedrag vertoont, is Viktor onderzocht door een gedragsdeskundige. Deze concludeert dat Viktor snel in een conflict geraakt met een andere hond en dat hij dan waarschijnlijk ook niet zal wijken. Gezien zijn formaat en kracht, is dat een risico dat ‘gemanaged’ moet worden. Managen betekent hier: trainen zodat de hond beter luistert en dat de eigenaar problemen probeert te voorzien zodat Viktor niet in conflict kan raken. Viktor is goed trainbaar, hij kent al een aantal commando’s die hij goed uitvoert. Om Viktor dusdanig te trainen dat hij andere honden zal dulden, blijft een vrij lang en moeizaam traject; dit zal grotendeels in individuele trainingen moeten plaatsvinden. Vanwege zijn gedrag naar andere honden, is een omgeving met weinig honden geschikter voor hem dan in de drukke stad.

Wie kan Viktor helpen aan een goed huis, met een tuin en die, het liefst, veel thuis is. Die Viktor fysiek goed aankan en bereid is om er de trainingsmoeite in te steken die het gaat kosten…. Die hem uitdaagt met training en werken, die met hem lange wandelingen wil maken. Voor zo’n iemand zal Viktor een goede hond zijn.