Honden Twix (13858)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Shih Tzu
  • Kleur: beige

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Enthousiaste Twix

Twix is een vrolijk volwassen reutje met een omgevingsallergie. Hij is graag bij je dus te lang alleen zijn vindt hij maar niks.

Nieuwe uitdagingen zijn spannend maar Twix gaat ze dapper aan. Zo heeft hij al veel nieuwe dingen meegemaakt in het gastgezin zoals wandelen, mee in de fietstas, autorijden, op vakantie naar zee en de Belgische Ardennen, op bezoek gaan bij vreemden en feestjes bij gastgezin thuis, op het terras zitten/liggen enzovoort.

Door al deze nieuwe ervaringen zijn er ook wat karaktereigenschappen duidelijk geworden. Zo heeft Twix veel aandacht nodig en is erg jaloers als andere huisgenoten aandacht krijgen (zowel andere dieren als mensen). Kippen zijn leuk en wanneer hij gepikt wordt, trekt hij zich daar niks van aan en blijft ze lastig vallen. Bij drukte kan hij wel eens verschieten van onverwachte dingen en daardoor grommen en soms happen (meestal in de lucht). Kleine kinderen vindt hij ook maar niets met al die onverwachte bewegingen.

Wandelen vindt hij geweldig en trekt niet echt. Andere honden op straat tegenkomen is lastig, vooral andere mannetjes. Hij weet niet goed wat hij er mee moet, gaat kwispelen maar dan ook blaffen en grommen. Loslopen gaat wel maar dan moeten er geen andere honden in de buurt zijn. Ook wint zijn neus het dan vaak van zijn oren want snuffelen doet hij supergraag. Soms als hij lekker ligt te luieren kan hij wel eens grommen als je hem wilt aanhalen.

Hij is goed te corrigeren maar heeft wel een baasje nodig dat dit consequent kan doen. Anders gaat Twix het overnemen.

Vanwege een te grote prostaat (mogelijk veel hormonen) is hij net gecastreerd en heeft medicatie om de prostaat te verkleinen. Het kan dus zijn dat er nog iets gaat veranderen in gedrag maar dat staat niet vast natuurlijk.

Let op! Voor zijn allergie zal hij elke week in bad moeten. Ook is een maandelijkse anti-jeuk-injectie of dagelijks een pilletje nodig. Soms zal extra medicatie nodig zijn om onrustige plekken op zijn huid weer rustig te krijgen. In verband met een eventuele vlooienallergie is het maandelijks toedienen van een anti-vlo-middel zeer van belang. Er bestaat ook een ontvlo-pil die 3 maanden werkt. Vanwege de allergie zijn katten in huis geen goed idee. Er bestaat een mogelijkheid om precies uit te zoeken waar hij allergisch voor is maar dit is een langdurig traject en kostbaar traject bij een dierenarts. Een voedingsallergie is wel al uitgesloten. Houdt u dus rekening met extra kosten als u Twix adopteert!

Wij plaatsen Twix graag in een rustig thuis met eventueel een stabiel teefje (reutjes zijn uitgesloten!) en eventueel kinderen boven de 12 jaar.