Honden Twix (13858)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Shih Tzu
  • Kleur: beige

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Ik heet Twix, een volwassen Shih Tzu. Ik ben op zoek naar een lieve, consequente, duidelijk baasje, die mij graag vertroetelt.

Mijn favoriete bezigheden zijn: bij mijn baasje zijn, op de uitkijk (buiten in de gaten houden vanaf de bank), wandelen (loslopen kan, maar soms wint mijn neus het van mijn oren), lekker luieren en mijn piepbeestje.

Ik vind andere honden erg leuk, maar weet niet goed hoe daar mee om te gaan. Ik word erg enthousiast en dan gaat mijn jachtinstinct aan en ga in achterpoten van de andere honden proberen te happen. Dit doe ik ook bij de kippen van mijn gastgezin ondanks dat die me pikken.

Ik heb een teer huidje omdat ik een omgevingsallergie heb. Dit betekent dat ik elke week in bad moet met medische shampoo. Soms wat vaker als mijn huid wat opspeelt (als extra badderen dan toch niet helpt, kan het een bezoek dierenarts nodig zijn). Ik heb ook speciale doekjes voor rond mijn ogen. Eén keer in de maand krijg ik anti-jeuk medicatie d.m.v. injectie of dagelijks een pilletje. Omdat ik zo vaak in bad ga, zijn mijn oren gevoelig voor gist infectie, hiervoor krijg ik eens in de 2 weken een druppeltje zure oordruppels. Ook mijn ogen zijn soms wat droog van het vele badderen; hiervoor helpt tijdelijk oogzalf erg goed. In mijn gastgezin is er al veel uitgezocht met betrekking tot mijn allergie. Voedselallergie is uitgesloten. Een vlooienallergie is het waarschijnlijk ook niet. Voor de zekerheid is elke 28 dagen ontvlooien een goed idee (er bestaat ook een ontvlooiingsmiddel dat maar 1x per 3 maanden gegeven kan worden). Een kort kapsel helpt mij. Dan kan shampoo beter werken op mijn huid. Mijn zwakke plekken zijn mijn achterpoten en vooral mijn staart. Brokken voor ondersteuning huid zou nog een optie zijn. Volgens de dierenarts doen veel honden met omgevingsallergie het goed op Purina dermatosis (sommige honden doen het zo goed dat de medicatie verminderd kan worden, dit is dus nog niet getest bij mij).

In mijn nieuwe gezin zou het fijn zijn als er geen katten zijn (allergie). Geen reutjes, een stabiel teefje zou wel kunnen. Grote kinderen is geen probleem. Lang alleen zijn vind ik niet fijn, want ik ben te graag bij mijn baasje.

Ik kijk er naar uit om door jou vertroeteld te worden.

Groetjes Twix