Honden Cezar 2300140 (18470)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Beauceron
  • Kleur: zwart/bruin

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Cezar is een reu, geboren op 25-2-2018. Hij woonde in een huis met een zeer grote tuin waar hij, samen met zijn moeder Luna, veel in te vinden was.  Doordat hij niet werd uitgelaten, heeft hij weinig tot niets meegekregen van de buitenwereld. Hierdoor is hij erg onzeker en gestrest. Hij kan wel aan een lijn lopen, maar ook hierbij is hij onzeker en vindt hij de wijde omgeving nog wat eng. Na een tijdje gewandeld te hebben, ontspant hij wel, maar dit ritueel doorloopt hij elke keer als hij uitgelaten wordt. Dus een nieuwe situatie moet rustig en met geduld opgebouwd worden. Cezar is een vriendelijke rustige hond, die goede begeleiding nodig heeft om zich veilig te voelen. Cezar heeft een thuis nodig met een tuin en waar iemand zoveel mogelijk thuis is. In een rustigere omgeving zal hij meer van zijn ware aard laten zien, maar er bestaat een kans dat hij beperkt trainbaar is vanwege zijn socialisatietekort. De beide honden hebben strikt genomen niet zo heel veel nodig: een warm tehuis en een omgeving waarin ze een beetje kunnen ravotten. Dat hebben ze altijd gedaan en in feite is dat hun normale wereld. De honden zouden op een omheind terrein goed tot hun recht kunnen komen, dus een grote tuin of iets dergelijks. Het liefst zien we hem geplaatst met zijn moeder Luna maar als u al een andere stabiele hond heeft, zou dat ook prima kunnen werken.

Heeft u een warm hart en tijd voor deze onzekere kerel, kunt u hem een liefdevol thuis geven, waar hij leert om meer zelfvertrouwen te krijgen? Belt u dan voor een afspraak met onze centrale op 0492-513971.

Voor informatie over zijn moeder Luna: zie asielpagina honden.

 

 

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. In principe wordt de hond niet tijdens de eerste kennismaking geplaatst. Wij willen kennismaken met het hele gezin, ook eventuele de honden die al in het gezin zijn willen wij eerst introduceren, tijdens een wandeling, aan de asielhond. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan de hondenverzorgers. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden.