Honden Kyara (2200327) (11833)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Mechelse Herder
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Kyara is geboren op 1-9-2019. Zij is binnen gekomen door afstand. Kyara is een lieve hond voor mensen, echter wel wat terughoudend bij de eerste kennismaking. Het lijkt er op dat ze sneller naar vrouwen komt en dat ze meer op de hoede is voor mannen. Je moet haar naar je toe laten komen.

Kyara is een echte hond die activiteit nodig heeft, die graag speelt met o.a. balletje apporteren. Ze zal hersenwerkspelletjes ook erg leuk vinden. Een tuin aan huis is een vereiste. Zij wandelt mooi aan de lange lijn en kent de basiscommando’s, maar deze houdt ze niet lang vast en moeten door oefening weer ingeprent worden. Kyara is erg negatief gericht op andere honden, dus met het uitlaten moet je ver vooruit kijken om die honden te vermijden. Kyara zoekt iemand, met ervaring, die dit gedrag op een positieve manier kan ombuigen en die beloningsgericht met haar wil werken. Zij is dus geen hond voor beginners of voor gezinnen met jonge kinderen.

Een ideale thuis voor Kyara zal zijn: een gezin met oudere kinderen (+16 jr) die bereid zijn om tijd te investeren en met het nodige geduld en een flinke portie liefde Kyara verder willen begeleiden. Eventuele adoptanten moeten ook bereid zijn om een paar keer naar het asiel te komen, zodat ze een band met Kyara kunnen opbouwen.

Heb je interesse?  Mail ons dan voor een kennismaking: info@dierenambulancehelmond.nl

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. In principe wordt de hond niet tijdens de eerste kennismaking geplaatst. Wij willen kennismaken met het hele gezin, ook eventuele de honden die al in het gezin zijn willen wij eerst introduceren, tijdens een wandeling, aan de asielhond. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan de hondenverzorgers. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden.