Honden Lily (230141) (21403)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Bastaard
  • Kleur: bruin gemeleerd
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Lily is geboren op 1 augustus 2018. Ze is in het begin terughoudend bij kennismaking, ze zal eerst rustig moeten ruiken en inschatten welk persoon er voor haar staat. Klikt het niet, naar haar idee, zal ze geen toenadering zoeken en mogelijk ook blaffen. Voor in huis is ze dan ook een goede waakhond. Maar zodra ze je kent, is het een grote knuffelbeer. Met het uitlaten, zal ze in het begin nog trekken, daarna loopt ze keurig met je mee. Ze kent wel het commando ‘zit’, maar dat doe ze ook maar alleen als ze beloond wordt met een snoepje. Waarschijnlijk kunnen daarom de commando’s ook uitgebreid worden. Ze reageert redelijk goed naar andere honden, met name rustige, kleinere honden. Grote honden die blaffen, aan de riem trekken en negatieve energie uitstralen, kunnen haar duidelijk niet bekoren. Lily kan niet bij katten. Het is niet duidelijk of ze kinderen gewend is, ze zal zeker met kinderen boven de 12 jaar  kunnen.
Lily is een vrolijke gezellige hond, die graag speelt (met een balletje) en zwemt. Ze heeft nog wel duidelijk leiding nodig, vanwege de beperkte commando’s die ze kent.
Ben jij iemand die Lily een tuin kan bieden, haar een consequente opvoeding kan geven, haar e.e.a. wil aanleren en van haar wil genieten?
Neem dan contact op met het dierenasiel: 0492-513971

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. In principe wordt de hond niet tijdens de eerste kennismaking geplaatst. Wij willen kennismaken met het hele gezin, ook eventuele de honden die al in het gezin zijn willen wij eerst introduceren, tijdens een wandeling, aan de asielhond. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan de hondenverzorgers. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden.