Honden Maaike (1901364) (00955)

  • Diersoort: Hond #10554
  • Ras: Boomer
  • Kleur: Blauwgrijs/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten vrijblijvend bezoeken aan Grasbeemd 17 in Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen zijn wij gesloten.
Terug naar overzicht

Omschrijving

Maaike

Maaike is een enthousiaste beetje onzekere boerenmeid met intussen wat stadse manieren.

Maaike is 10 jaar en heeft altijd op een boerderij gewoond met een hondenmaatje . De stad was en is erg wennen voor haar en ze is ook blij met het voorbeeld van mijn hondje om te zien wat eng is en hoe het moet. Met stadse manieren bedoel ik op de stoep blijven lopen en niet zomaar je neus achterna. Niet blaffen naar alles wat voorbij komt buiten op straat. Inmiddels gaat dit erg goed. Ze blaft alleen nog tegen passerende honden. Ze zullen ook erg graag naar de hondjes toe, ook als ze dit dan mag is het toch wel erg spannend allemaal. Met andere honden is ze erg speels, met mensen niet zo.

Maaike is het liefst de hele dag bij je en loopt je ook overal achterna, en gaat het liefst op je liggen als je op de bank ligt. Ze wordt zeer enthousiast van eten. Daarmee kun je haar nog wel wat leren. Ze weet intussen dat ze met 4 poten op de grond moet blijven voordat ze haar eten krijgt. Ook kan ze zich het zit-commando weer herinneren.

Loslopen is wat lastiger omdat ze overal achterna wil schieten. Inmiddels loop ik er elke dag los mee in een afgesloten we en ze begint nu te snappen dat ze in de buurt moet blijven. Dit is dankzij de snoepjes die ik in mijn zakken heb.

Maaike zul je geen plezier doen met wonen in de drukke stad of straat. Ook heeft ze een hondenmaatje nodig als goed voorbeeld te fungeren. Maaike is waarschijnlijk een van de weinige die baat heeft bij de coronacrisis. Het is een stuk rustiger in de stad met verkeer. En dat vindt ze heerlijk.

Helaas is vastgesteld dat Maaike een oor- en huidprobleem heeft. Maaike heeft last van een gistinfectie die voornamelijk in de oren huishoudt. Deze is goed onder controle te houden als ze 1 keer per 2 weken in beide oren gedruppeld worden met een bepaalde oordruppels met levenslang. De huid moet 1 keer per circa 10 dagen gewassen worden met chloorhexidine 3% shampoo. Deze medicale shampoo zal ook ook levenslang moeten gebruiken. Wij betalen bij onze dierenarts voor de oordruppels € 18,70 (hier doet u enkele maanden mee) en voor shampoo € 10,50 (hier doet u enkele maanden mee). U mag deze medicijnen via ons kopen tegen asielprijs (prijswijzigingen voorbehouden).

Bent u veel thuis, heeft u al een hondje en heeft u de financiële middelen om de medische kosten op te vangen, neemt u dan contact op voor een afspraak om kennis te maken met Maaike. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0492-513971.