Honden Macchiato (2301717) (22460)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Labrador Retreiver
  • Kleur: licht bruin
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Macchiato is een jonge blonde Labrador Retreiver, geboren op 01-07-2017. Macchiato zit op het asiel vanaf 6 september jl. Het is een mooie grote gecastreerde reu en laat graag van zich horen als hij enthousiast is. Als hij iets hoort zal hij eerst afwachten wie het is en dan vrolijk kwispelen, want bij hem draait het immers om aandacht.
Het is een sterke hond die zich echter gemakkelijk laat uitlaten. Hij vindt het prima een flink stuk te lopen en loopt graag met je mee. Omdat hij met andere honden heeft samengeleefd kan hij daar goed mee overweg. Hij reageert enthousiast en (over het algemeen) vriendelijk op andere honden, maar bij het benaderen is wel wat kracht voor vereist.
Hij houdt van een uitgebreide knuffel en gaat hier graag voor liggen zodat je overal bij kunt met het aaien en kriebelen. Tijdens het aandacht vragen vergeet hij wel eens dat hij een grote Labrador is i.p.v. een kleine hond. Macchiato is een hond met nogal wat onbehouwenheid in zich, maar zeker niet slecht bedoelt.
Helaas kan hij niet lange tijd alleen gelaten worden in huis. Recentelijk zijn we op de hoogte gesteld dat Macchiato waarschijnlijk epileptische aanvallen heeft gehad vorig jaar. We weten niet hoe ernstig deze aanvallen waren, hij kreeg hiervoor geen medicatie. Op het asiel heeft hij nog geen aanval gehad.
Hij is niet geschikt voor een appartement. In het asiel liet hij zich regelmatig horen met hard geblaf als hij stemmen hoorde. Door zijn drukke enthousiasme zal hij niet geschikt zijn in een gezin met katten.
Macchiato zou goed met kinderen vanaf 12 jaar kunnen, die wat lompheid gewend zijn.
Bent u op zoek naar een nieuwe vriend, een speelmaat, een grote knuffelhond met veel energie, neem dan contact op met het asiel: 0492-513971.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. In principe wordt de hond niet tijdens de eerste kennismaking geplaatst. Wij willen kennismaken met het hele gezin, ook eventuele de honden die al in het gezin zijn willen wij eerst introduceren, tijdens een wandeling, aan de asielhond. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan de hondenverzorgers. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden.