Honden Maté (2301715) (22474)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Kruising Argentijnse Dog
  • Kleur: wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Maté is een vriendelijke kruising Dogo Argentino, teef, geboren 7-7-2016. Zij is trouw, aanhankelijk en houdt van aandacht.
Ze is makkelijk uit te laten, maar kan wat fel op andere honden reageren. Om haar te corrigeren is regelmatig wel wat kracht vereist. Hier moet nog behoorlijk getraind worden. Met honden die ze kent, kan ze goed mee overweg en wil ze graag spelen. Tegenover andere honden geeft ze duidelijk aan als het spelen en aandacht vragen genoeg is voor haar. Ze vindt wandelen heerlijk en ze houdt haar neus graag op de grond om lekker rond te snuffelen.
In het asiel kreeg ze uitslag in de vorm van bultjes op haar kop. Omdat niet duidelijk is waardoor dit is ontstaan, krijgt ze nu speciaal dieetvoer (an-allergenic dieet) oftewel een eliminatiedieet. Na ongeveer 2 maanden dit voer te hebben gegeten en de bultjes zijn verdwenen, kan langzamerhand ander voer gegeven worden, om te zien of de bultjes wegblijven of niet. Dit kan een langdurig proces worden.
Maté zou het beste geplaatst kunnen worden bij mensen met oudere kinderen vanaf 12 jaar of andere huisdieren zodat ze alle aandacht heeft. Ze is een heerlijke knuffelkont maar vergeet daarbij dat ze een grote hond is. Maté zal blij zijn met een thuis met een tuin.

Maté zoekt een lieve nieuwe eigenaar die veel met haar wandelt, speelt, aandacht geeft, hersenwerkspelletjes met haar wil doen.
Denkt u die nieuwe eigenaar voor Maté te zijn, naam dan contact op met het asiel: 0492-513971.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. In principe wordt de hond niet tijdens de eerste kennismaking geplaatst. Wij willen kennismaken met het hele gezin, ook eventuele de honden die al in het gezin zijn willen wij eerst introduceren, tijdens een wandeling, aan de asielhond. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan de hondenverzorgers. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden.