Honden Rex (2100160) (09540)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Akita
  • Kleur: wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Rex is een Akita Inu, een gecastreerde reu, geboren 18-6-2019. Rex is afgestaan omdat hij moeite heeft met kinderen. Toen hij op het asiel kwam, dachten we dat hij doof was. Wij hebben hem laten testen en toen bleek dat hij gewoon kon horen….. Hij ziet eruit als een Akita, hij blaft als een Akita, hij heeft het gedrag van een Akita :-). Rex is rustig, onafhankelijk en zeer intelligent. Rex zal niet zomaar doen wat hem wordt opgedragen, hij voelt niks voor gekke spelletjes of sportieve kunstjes.

Rex zal een goed gezelschap zijn voor 1 of 2 volwassenen. Rex is een superlieve hond, die jouw gezelschap zeker waardeert.  Hij heeft een ervaren baasje nodig die ervaring heeft met dit ras en weet heeft over hun opvoeding. Daarnaast moet hij tijd en zin hebben om zich serieus en intensief met de hond bezig te houden. De vacht van Rex heeft 2 x per jaar (in de ruiperiodes) intensieve verzorging nodig in de vorm van borstelen.

Rex is een eenling, die genoeg heeft aan het gezelschap van zijn baasje. Hij zal niet blij worden van een bezoek aan een overvol hondenuitlaat-veldje of een familiebijeenkomst met veel drukte en herrie. Bij het uitlaten kijkt Rex amper op of om naar andere honden. Rex draagt een tuigje tijdens het uitlaten. R

Wie de bijzonderheden van Rex accepteert en zijn trots en onafhankelijkheid weet te waarderen, krijgt een ongelooflijk trouwe partner aan zijn zij, die je al snel niet meer zal kunnen missen.

 

 

 

 

Tijdens de rui (twee keer per jaar) is het echter een ander verhaal. Om de oude afgestorven haren uit de vacht te verwijderen moet je gedurende deze periode dagelijks grondig borstelen.