Honden Sjefke (2001492) (03996)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Boomer
  • Kleur: wit
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Sjefke is een heerlijk relaxed Hondje, hij lijkt wel uit Jamaica te komen.

Altijd relaxed en hij loopt met een Swagger.

Hij vindt wandelen heerlijk, alhoewel hij niet de snelste is. Alleen zijn is niet zijn ding, dan gaat hij zoeken, hij klimt dan de trap op en kan deze dan niet meer naar beneden omdat hij geen diepte ziet.

Als hij op de bank wil springen en dan lukt niet omdat hij het niet helemaal ziet, zal hij blaffen.

Hij is ook nog iets te licht, helaas is het niet zo’n goede eter, maar met wat paté  door de brokken gaat het beter.

Spelen met een bal vindt hij ook geweldig, zolang de bal rolt anders ziet hij het niet.

Andere hondjes vindt hij spannend, waarschijnlijk komt dit omdat hij ze te laat ziet. Slapen en knuffelen dan hij als de beste.

Sjefke heeft een teer huidje en ziet niet zo goed.

Sjefke kwam binnen met een huidprobleem (roodheid van de huid en mond- en oogslijmvliezen), de oorzaak is niet helemaal duidelijk.  Sjefke had een tumor in een van zijn testikels, hij is daarom gecastreerd. Mogelijk dat het huidprobleem gerelateerd was aan die tumor. Om de huid in goede conditie te houden, wordt hij eens in de 2 weken gewassen met een speciale shampoo (Doux Os3 shampoo). Op termijn zullen de wasbeurten kunnen minderen en mogelijk op een gegeven moment ook niet meer nodig zijn.

Sjefke heeft ook oogproblemen gehad, voortkomend uit die reactie van de slijmvliezen. Dit heeft een schade op de ogen veroorzaakt, die niet meer beter zal worden. Mogelijk dat Sjefke op termijn steeds slechter zal zien en blind zal worden. Hij moet in eind februari nog eens voor controle naar de oogspecialist.

Attentie. Sjefke zit in een gastgezin. Als u interesse hebt in het hondje, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de hond in het gastgezin.