Katten Ammi (2102327) (10035)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: hartkwaal
Speciale zorg: nee

Ammi heeft een kleur die we “schildpad” noemen. De meeste schildpadjes hebben een gemengde vachtkleur, maar Ammi heeft een grote hoeveelheid heel bijzondere goudkleurige vlekjes aan de achterzijde. Je ziet het des te beter als het licht er goed op valt. Wonderschoon! Heel apart ook; zoiets zien we niet vaak.

Ze is niet alleen bijzonder mooi maar ook bijzonder lief. Ondanks dat ze het in het begin allemaal nog best wat spannend vond, kwam ze toch meteen kennismaken, kopjes geven, aaitjes halen en knuffelen. Dat is alleen maar intensiever geworden, het is een heel aanhankelijke poes. Ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en geaaid te worden. Ze komt daarbij ook op schoot zitten maar heeft niet altijd de rust om zich echt te installeren. Er is nog zoveel leuks te doen! Tussen het kroelen en het kopjes geven kan ze zich kostelijk amuseren met een hengeltje of met een speelgoedmuis. Leuke, lieve én fraaie knuffelpoes.

Ammi heeft een hartruisje, gradatie 2 (op een schaal van 6). Ze heeft daarom een hartecho gehad. Veel hartruisjes zijn onschuldig of van voorbijgaande aard, maar met het hartje van Ammi is toch wel wat aan de hand. Een van de hartkleppen lekt een beetje (SAM), het linker atrium is iets vergroot. Verder is de hartspierwand van de linker ventrikel verdikt. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Ze heeft nu nog nergens last van.

Ze krijgt drie maanden ’s morgens een bètablokker (pilletje, Atenolol). Daarna (omstreeks half maart) krijgt ze een nieuwe hartecho. Is de verdikking van de hartwand minder geworden, dan mag ze op de Atenolol blijven staan. Is er niks veranderd, dan heeft de medicatie niet gewerkt en kan er gezocht worden naar een andere oorzaak, bijv. hoge bloeddruk, of HCM. Googelt u gerust naar de betekenis van de afkortingen, of informeer bij ons.

De prognoses zijn nog niet bekend, dit kan namelijk nog alle kanten op gaan. Op de lange termijn zouden er benauwdheidsklachten kunnen ontstaan die met andere medicatie bestreden kunnen worden. Hoe dan ook verdient deze prachtige, jonge, lieve poes een baasje dat goed voor haar gaat zorgen. Misschien iemand die al eerder een hartpatiëntje heeft gehad? Iemand die deze poes graag een goed verzorgde toekomst wil bieden?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.