Katten Ammit (2300517) (19769)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  4 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij ervaren en rustig
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Ammit was in het begin heel verlegen en onzeker. Ze had na binnenkomst moeite met eten, puur van de stress en de zenuwen. De poes was bij iemand komen aanlopen. Hoe en waarom ze op straat is beland, dat kan ze ons helaas niet vertellen. Ze is inmiddels door ons gesteriliseerd.

De eerste twee foto’s zijn gemaakt toen ze nog in een apart hok zat. Na aankomst in de reguliere kattenruimte koos ze voor een holletje waar ze zich comfortabel en veilig in voelde. Zodra je echter haar verblijf binnengaat gebeurt het wonder: ze komt meteen tevoorschijn en begint enthousiast om je heen te draaien en kopjes te geven. Ze vindt je aanwezigheid heel geruststellend! Ze stapt zelfs op schoot voor een knuffelsessie en doet af en toe een “liefdeshapje”. Ze schrikt nog wel van alle geluiden en verdwijnt dan weer schielijk in haar holletje, maar ze komt vlak daarna ook weer voorzichtig tevoorschijn. Als je languit op de grond gaat liggen, komt zij prompt languit bovenop je liggen. Poes weet het gezellig te maken!

Ze heeft na adoptie in het begin misschien ook wel even wat wentijd nodig. Maar waarschijnlijk doet ze het in een normale huiselijke omgeving beter; de daarbij behorende geluiden zullen haar minder vreemd zijn. Het is een lieve, vriendelijke poes, die het allemaal nogal spannend vindt bij ons.

Ammit heeft nog een extra attractie maar die ontdek je pas als je heel goed naar haar kijkt: ze loenst een héél klein beetje, met haar rechteroog. Het maakt haar alleen maar des te charmanter.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.