Katten Aris (2100191) (05644)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits voldoende ervaring
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Deze grote kerel is hinkend binnengekomen met pijnlijke verwondingen aan zijn linker voorpoot, die huidontstekingen met zich mee brachten. Aan de andere poten had hij kale plekken. We weten niet wat de verwondingen veroorzaakt heeft. Alles is na behandeling keurig netjes genezen, de pijn is weg en de haren beginnen al terug te groeien. Hij is recent gecastreerd: deze grote meneer met de zwarte mop op z’n neus is klaar voor adoptie!

Hij is soms zo ontspannen dat hij erbij ligt als een natte dweil; hij leek ook geregeld de koelte te zoeken van de bodemplaat van zijn hok. Of zou simpelweg z’n mandje een beetje te klein zijn geweest voor zijn imposante gestalte? Toch paste hij erin hoor, en veel katten zijn juist verzot op dingen waar ze net niet (of helemáál niet) in passen. Geef hem in elk geval ook een grote kattenbak waar zijn derrière helemaal in past.

Hij vindt het prettig om geaaid te worden, kan daar echt van genieten. Een kroelbeurt is goed aan hem besteed. Toch heeft hij ook een pittig kantje, hij kan z’n ongenoegen uiten met een hap of een pets. Waarschijnlijk is hij enigszins gefrustreerd over z’n opsluiting. Enige ervaring is dus gewenst, je moet hem kunnen “lezen”. Het is ook geen type om langdurig binnen te houden, deze kerel moet voldoende meters kunnen maken.

Geef hem een hengeltje met wat interessants eraan en dan zie je opeens een flinke jager tevoorschijn komen. Hij is niet zo van de luchtsprongen, daar is hij te fors voor, maar hij weet alles van hinderlagen, geduldig wachten, sluipen en dan ram! eropaf. Zijn poten flapperen alle kanten op en door z’n massa maakt hij indrukwekkende slidings. Het doet hem goed om plezier te maken.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.