Katten Ayko (2302135) (23888)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: wit/zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  ongeveer 1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: waarschijnlijk wel
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig en enige ervaring
Moet naar buiten:  niet beslist
Speciale zorg: nee

Ayko komt van hetzelfde adres als Bosko en Cheno (die al geadopteerd zijn). We vermoeden dat ze enige tijd buiten hebben geleefd.

Ayko was van het drietal de onzekerste en had daardoor een iets langer “aanloopje” nodig voordat hij besefte dat er niets te vrezen viel. Als hij zich eenmaal ontspant, zie je opeens een totaal ander katje tevoorschijn komen. Zijn onzekere blik verdwijnt en het grote aaien kan beginnen. Spinnen, rollen, kopjes geven, zachtjes trappelen, alles komt langs. Als het rustig is komt hij zelf naar je toe. Misschien springt hij straks zelfs op schoot als hij gesetteld is. Het is een superlief, zachtaardig knaapje.

Ayko heeft een fijngebouwd koppie met een grappig lichtbruin vlekje op zijn kin. Door dat fijne koppie dachten wij eerst dat hij een zij was. Pas bij de dierenarts bleek dat we de naam Ayka maar beter konden veranderen in Ayko… De jongeman wandelt lekker rond; zie hem eens vol zelfvertrouwen fijn chillen in de hangbuidel! Hij is klaar voor de volgende stap: laat de transportmand naar zijn nieuwe huis maar komen!

We vermoeden dat Ayko het waarschijnlijk niet zo’n probleem zal vinden om binnengehouden te worden, mits hij maar voldoende ruimte én voldoende aandacht krijgt.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.