Katten Baja (2200309) (13107)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: misschien, deelt haar verblijf nu met Nelleke en Delilah
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee


Baja heeft een serie kittentjes keurig netjes afgeleverd en is inmiddels gesteriliseerd. We kunnen nog wel merken dat ze hard gewerkt heeft voor haar gezinnetje; ze is nog wat smalletjes en heeft honger, veel honger. Ze verorbert flinke hoeveelheden brokjes en is aan het bijkomen van al het gezorg. Hoogste tijd dat er nu ook iemand voor háár gaat zorgen!

Ze is een prachtige rode jongedame. We weten niet waar het verhaal vandaan komt dat rode katten altijd katers zijn; Baja is het wandelende bewijs van het tegendeel, en rode poezen zijn niet eens zeldzaam. Twee van haar dochters zijn ook volkomen rood (Lione en Dilara, zie onze kittenpagina). Dan is dat misverstand nu ook uit de wereld geholpen.

Het is een tikkeltje onzekere poes, die zich bij een blazende kamergenoot het liefst terugtrekt, het is echt geen haantje de voorste. Soms wil ze graag geaaid worden, een andere keer is een enkele aai over haar koppie voldoende. Een rustig, ervaren baasje kan haar helpen om net wat meer zelfvertrouwen te krijgen.

Baja heeft een hobby waar ze helemaal voor gaat: voetballen met een pingpongbal. Enthousiast dribbelt ze ermee door haar verblijf. Ze zou zo kunnen aansluiten bij de Oranje Leeuwinnen; het juiste tenue heeft ze al! Ze kijkt ernaar uit om weer buiten te kunnen trainen. Hebt u een veldje met clubhuis voor haar?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.