Katten Bertje (2002044) (04037)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 14 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: heeft samengeleefd met Jazzy van 10 jaar
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee, poes is heel bang
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: alvleesklierontsteking; dieetvoeding Royal Canin Intestinal moderate calorie

Bertje is afgestaan omdat haar eigenares niet meer voor haar kon zorgen. Bertje was gewend om halve dagen alleen thuis te zijn. Ze deelde haar huis met een andere kat van 10 jaar. Vanwege de hoge leeftijd van Bertje hebben we bloedonderzoek laten doen (de zgn. “senioren-check”) maar daar kwamen geen afwijkingen aan het licht. Het is een schuwe poes; als ze je kent komt ze wel bij je zitten maar niet op schoot. Ze speelt weinig. Ze is gewend om naar buiten te kunnen.

Update: Omdat Bertje in het asiel niet goed at, geregeld braakte en te weinig weegt, hebben we nogmaals bloed afgenomen en nu uitgebreider onderzocht en daar kwam uit dat ze pancreatitis heeft. Dit is helaas chronisch en er is geen standaard therapie. Vaak moeten er meerdere dingen geprobeerd worden om de kat een zo fijn mogelijk leven te bieden. Ook kan het zijn dat de klachten helaas na verloop van tijd weer terugkomen.

Het kan een goed idee zijn om haar een dieet te geven van Royal Canin Intestinal moderate calorie; dat is licht verteerbaar, heeft een lager vetgehalte en is dan minder belastend. Maar dat eet ze bij ons niet voldoende, en nu is het motto: maakt niet uit wát ze eet, áls ze maar eet, want we willen niet dat ze afvalt. We kunnen het later altijd nog een keer proberen. Ze krijgt nu geregeld een heerlijk maaltje van kittenbrokjes die we geweekt hebben in warm water, met een “topping” van zalmmousse. Daarnaast eet ze toch ook wel wat van de Intestinal brokjes.

Bertje heeft een zacht karakter, is goed aaibaar maar is nu te gestresst om dat op prijs te stellen. Ze zou het liefst in rook opgaan. Dit lijkt ons een poes voor een heel rustig huishouden, zonder kinderen.

Het zou voor Bertje heel fijn zijn als ze maar kort in het asiel hoeft te zitten. Voor zo’n gestresste, oude, bange dame is een snelle adoptie een groot geschenk. Bij wie mag Bertje in alle rust nog wat pensionada-tijd doorbrengen? Ze zal u innig dankbaar zijn. Gun haar flink wat wentijd, het valt niet mee om op je ouwe dag nog zoveel veranderingen op je bord te krijgen.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.