Katten Bram (2300344) (20813)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend, misschien wel
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg:  hartruis, hoogstwaarschijnlijk HCM
In asiel sinds: 8 april 2023

Bram is een zelfverzekerde, ontspannen jongeman die uitstekend overweg kan met mensen. Hij vindt het fantastisch om aangehaald te worden en komt ook chillen op schoot. Het is een heel lieve en aanhankelijke kater die altijd in is voor een kroelsessie. Als er geen schoot is gaat hij diep in dromenland in z’n eigen komvormige hangmandje. Hij is niet graag lang alleen en hij vindt het ook niet prettig om opgesloten te zitten.

Wij dachten deze prachtige, aangename knaap snel mee te kunnen geven met een adoptant, maar toen kwam er een kink in de kabel. Hij bleek een hartruis te hebben, en uit de hartecho bleek dat er mogelijk sprake was van HCM (verdikte hartwand). Hij ging drie maanden op medicatie maar die bracht geen verbetering, het hart was zelfs een tikkeltje achteruit gegaan. De medicatie is stopgezet, en de diagnose is hoogstwaarschijnlijk inderdaad HCM.

Dat is geen goed nieuws, en qua verdere verloop kan het nog diverse kanten op. Bij HCM wordt de wand van de hartspier langzaam steeds dikker, waardoor er steeds minder ruimte beschikbaar is voor het bloed zelf. Bram kan daardoor benauwd worden (bij inspanning), hij kan last krijgen van bloedstolseltjes, en hij kan opeens dood neervallen (hartstilstand). Maar er zijn ook katten die er nauwelijks last van hebben en nog lang leven.

We willen dit leuke katertje graag nog zoveel mogelijk kwaliteit van leven bieden; lang of kort – daar valt geen uitspraak over te doen. Pluk de dag! Laat Bram zoveel mogelijk plezier maken, en geniet van zijn plezier. Het gaat niet zozeer om zo lang mogelijk leven maar om zo prettig mogelijk leven. Bram zal zelf aangeven wanneer het niet meer gaat, maar dat moment is nu nog ver weg. Wie maakt van het leven van deze leuke jonge knaap een feestje? Hij kan kon zoveel pret hebben… Laat hem niet in het asiel zitten want die tijd gaat af van de misschien beperkte tijd die hij nog heeft.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.