Katten Bram (2300344) (19343)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: grijs cypers met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend, misschien wel
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: hartruis, mogelijk HCM

Bram is een zelfverzekerde, ontspannen jongeman die uitstekend overweg kan met mensen. Hij vindt het fantastisch om aangehaald te worden en komt ook chillen op schoot. Het is een heel lieve en aanhankelijke kater die altijd in is voor een kroelsessie. Als er geen schoot is gaat hij diep in dromenland in z’n eigen komvormige hangmandje. Hij is niet graag lang alleen en hij vindt het ook niet prettig om opgesloten te zitten.

Wij dachten deze prachtige, aangename knaap snel mee te kunnen geven met een adoptant, maar toen kwam er een kink in de kabel. Hij blijkt namelijk een hartruis te hebben, en dan krijg je een hartecho. Uit de echo bleek dat er wel degelijk iets loos is; sommige hartruisjes zijn volkomen onschuldig maar die van Bram is toch een ander verhaal.

Hij heeft een lekkende hartklep (SAM) en daarbij een verdikte hartwand. Dit kan een voorstadium zijn van HCM, maar omdat hij nog zo jong is, is het ook mogelijk dat het slechts een aangeboren afwijking van de hartklep is. Om uit te vogelen welke van die twee richtingen het wordt, gaat hij drie maanden (tot eind juli) aan betablokker Atenolol. Aansluitend krijgt hij een nieuwe hartecho.

Als er verbetering is qua verdikking van de hartspier (of misschien is de verdikking zelfs verdwenen), dan is het een aangeboren klepafwijking en mag hij op die medicatie blijven. Als de medicatie geen enkel effect blijkt te hebben gehad, dan mag hij daar uiteraard mee stoppen en komt de diagnose HCM in beeld en dat is een voortschrijdende aandoening met een op den duur niet zo plezant verloop. Toch kan hij ook in dat geval nog best een hele tijd een prima leven leiden. U kunt het medisch rapport bij ons inzien. Het is fijn als u zelf even deze afkortingen opzoekt op internet, anders wordt dit verhaal veel te lang.

We zoeken voor dit heel erg leuke katertje iemand die hem met vraagteken en al in de armen sluit. De hartecho eind juli / begin augustus is voor onze rekening. Atenolol is geen duur medicijn. Het zou erg jammer zijn als dit manneke al die maanden, juist in de zomer, in het asiel moet blijven zitten, en dat is ook helemaal niet nodig.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.