Katten Carson (2000782) (01330)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 5 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, 12+ en ervaring
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Oke, hij ziet er een tikkeltje verfomfaaid uit, maar dat mag als je lang op straat hebt geleefd. Als straks alle krasjes en andere sporen van z’n straatleven zijn verdwenen, zal hij er schitterend uitzien. Carson is in zijn jeugd opgegroeid bij mensen en is vervolgens op straat beland. Hij was nog niet gecastreerd en dan groeien de knapen uit tot bakbeesten met indrukwekkende spierbundels. Carson ziet er dus uit als een trouwe bezoeker van de katersportschool: indrukwekkende bokserwangen, een stierennek en een machtige borstpartij. Hij weegt meer dan 5 kilo, is toch niet echt groot maar wel heel “massief”. Zulke kerels hebben ook nauwelijks een nekvel, vrijwel alle ruimte is opgevuld met spieren en katermassa.

In al dit fysieke vertoon schuilt een onzekere kerel die, als hij al z’n moed bij elkaar geraapt heeft, graag kopjes komt geven (van het kaliber kopstoot en een hoop geduw) en best wel gekriebeld wil worden. In de aanloop daarnaartoe hoor je een aards en trillend gerommel dat het opstarten is van z’n spinmotortje. Hij komt actief en opgetogen op je af om al z’n kopjes kwijt te kunnen raken. Hij vindt dat zelfs belangrijker dan zelf geaaid worden.

Carson is nu dan toch gecastreerd maar zijn postuur zal hij vermoedelijk wel blijven houden, die hormonale investering verdwijnt niet zomaar. Het zal u duidelijk zijn dat dit geen kerel is voor een appartement, Carson moet flink naar buiten kunnen maar het wordt wel tijd dat hij goed verzorgd wordt en een dak boven z’n hoofd krijgt.

Een indrukwekkende knaap voor een liefhebber van dit soort zware jongens met een klein hartje. Carson laat overigens behandelingen wonderbaarlijk goed toe: een pilletje toedienen, ogen of oren zalven, het ging allemaal.

Het buitenleven heeft wel z’n tol geëist. Hij is nog best wat schrikkerig en kan soms opeens tijdens het aaien wantrouwend worden. Kopjes géven is zijn handelsmerk, bij geaaid wórden kan z’n spanning soms net wat te hoog oplopen. Met name achteraan, richting staart, vindt hij het niet prettig meer en dan heft hij waarschuwend z’n poot. Aaisessies dus beter beperken tot vooraan, kort houden en z’n stemming peilen. En stevig gaan zitten om z’n kopjes/kopstoten te ondergaan! Als er veel rumoer is in zijn omgeving verdwijnt hij schielijk in een holletje. Deze spierbundel is minder dapper dan hij eruitziet… 🙂