Katten Cloé (2100339) (06404)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: volgt nog
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: twijfelachtig, waarschijnlijk niet
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Mama Cloé kwam hoogzwanger in de opvang. Vanaf het eerste moment was het knuffelen, aaien en lekker luieren. Iedereen was ook gewoon welkom en werd geaccepteerd. Ook kinderen. Zelfs na de bevalling is daar niets aan veranderd. Nu haar baby’s 7 weken zijn, gaan die over twee weekjes het nest verlaten en gunnen wij Cloé ook een eigen thuis.

Deze dame is lief en aanhankelijk. Je mag haar borstelen, optillen en zelfs over haar buik aaien. Ze heeft een rustig karakter, ze klimt weinig en in spelen heeft ze tot nu toe ook weinig interesse. Misschien komt dit wel wanneer ze weer wat meer tijd voor zichzelf heeft.

Wanneer ze iets spannend vindt of als je aangeeft dat ze iets niet mag, begint ze door haar neusje te briesen. Alleen tegen andere volwassen katten begint ze na een staarwedstrijdje te blazen. Of dit is om haar kittens te beschermen of dat zij geen andere katten accepteert is niet bekend. Wel is ze dan nog gewoon benaderbaar en op te tillen. Ze doet geen mens kwaad!

In het gastgezin is de kennismaking met de andere huisdieren niet verder doorgezet aangezien de inwonende katten op de kamer van de kittens wilden, waarna Cloé dan aanviel om ze weg te jagen. Tijdens deze momenten was ze nog gewoon benaderbaar en kalmeerde ze erg snel. Adoptie bij een andere kat is dus nog wel een risico. Of je zou haar samen met haar zoontje Neo kunnen adopteren.

Gezien het rustige karakter zoeken wij een thuis waar ze relaxt zichzelf kan herontdekken na haar zwangerschap. Ze kijkt nu graag naar buiten en wil graag de kamer af, dus waarschijnlijk wil ze ook graag weer naar buiten.

Attentie. Deze kat zit in een gastgezin. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.