Katten Como (2100465) (06947)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 20 december 2020
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig en ervaren
Moet naar buiten: nee
Speciale zorg: dieet Gastro-intestinal moderate calorie (Royal Canin)

Como is eind april als jong knaapje in treurige staat bij ons gearriveerd. Uitgehongerd, uitgedroogd, apatisch. Hij was ook helemaal niet gewend aan mensen en had nauwelijks weten te overleven. Het manneke is erdoorheen gesleept en heeft inmiddels een complete metamorfose doorgemaakt; van schriel scharminkeltje naar een mollige jongeling met een bolle toet. Applaus voor Como!

Om zijn gevoelige alvleesklier te ontzien staat hij op strikt dieet (intestinal moderate calorie van Royal Canin). Hij is ook allang niet meer bang voor mensen, laat zich gewoon oppakken en aaien, en je kunt hartstikke leuk met hem spelen. Hij mag binnengehouden worden maar heeft waarschijnlijk nog nooit een huis van binnen gezien dus dat wordt een leuke ontdekkingsreis voor hem, vol met wonderlijke nieuwigheden.

Mocht u hem toch naar buiten willen laten dan is een echt afgezette tuin of een buitenren een aanrader. Hij ziet namelijk niet helemaal goed. Je merkt er weinig van, maar hij kan een opwaartse beweging (bijv. van een speeltje) niet goed volgen, voor hem is het voorwerp dan opeens “weg”. Speeltjes laag over de grond die binnen zijn blikveld blijven, daar gaat hij als een volleerd jager achteraan.

Bij wie mag Como zijn nieuwe leven gaan vieren? Hij heeft zo zijn best gedaan, is van zo ver gekomen en heeft zoveel bereikt; hij verdient een nieuw thuis. Een rustig huishouden en enige ervaring is gewenst.

Attentie. Dit katje zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit katje, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het katje.