Katten Como (2100465) (06947)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 20 december 2020
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig en ervaren
Moet naar buiten: nee; goed afgezette tuin zou wel heel fijn zijn! Is niet echt een binnenkatje
Speciale zorg: verminderd zicht, alvleesklierontsteking waarvoor dieet Intestinal moderate calorie, overbeet

Como is eind april in bijzonder treurige staat bij ons binnengekomen. Nou ja, bij ons – hij had zich toegang verschaft tot iemands kippenhok. Alle kipjes eruit, hij erin. Hij was halfdood, wanhopig, vrijwel blind, uitgehongerd en uitgedroogd, en met zijn laatste krachten had hij iets gevonden wat op “onderdak” lijkt. Het was er in elk geval warm en droog… Nadat wij ingeschakeld waren moest hij linea recta naar de kliniek.

We hebben lang aan zijn herstel gewerkt. Wat ook al niet meewerkte: hij bleek niet gewend te zijn aan mensen. Hij wilde niet aangeraakt worden en al helemaal niet opgepakt. In het begin leek hij vrijwel blind en leek ook nauwelijks iets te horen, hij reageerde amper op iets, was nogal apatisch. Naarmate hij op krachten kwam keerde z’n gehoor terug, maar z’n zicht is nog altijd beperkt.

Vanwege geregelde diarree en braken is hij grondig onderzocht; hij bleek een alvleesklierontsteking te hebben. We weten niet of hij zo in de problemen is gekomen omdat hij die kwaal had en steeds verder in de versukkeling raakte, of dat hij zich als kitten niet heeft kunnen redden waardoor z’n alvleesklier is gaan opspelen. Of misschien is juist z’n slechtziendheid de bron van z’n problemen geweest. Als je niet goed kunt jagen en er zorgt niemand voor je, dan verhonger je…

Enfin. Como heeft een fikse ontwikkeling doorgemaakt. Om z’n alvleesklier te ontzien staat hij op dieet, intestinal moderate calorie. Hij is van lieverlee toch aan mensen gewend geraakt, zijn knop is zelfs bijna van de ene op de andere dag omgegaan: opeens vond hij het fijn om geaaid te worden, en heel kort daarna kon hij ook opgepakt worden zonder dat hij in paniek raakte.

Hij is net zo levendig als elk ander groot kitten en je kunt leuk met hem spelen. We hebben gemerkt dat zijn zicht “naar boven” beperkt is; als je een hengeltje plots naar boven trekt, ziet hij dat niet, hij blijft laag zoeken. Je moet dus wel “binnen zijn radar” blijven. Een hengeltje met een ritselballetje snel over de vloer bewegen vindt hij fantastisch.

Vanwege zijn beperkte zicht kan hij niet meer los buiten rondlopen, daar komen ongelukken van. Een echt afgezette tuin zou geweldig zijn, want hij heeft de eerste maanden van zijn leven buiten geleefd, een echt binnenkatje is het sowieso niet – misschien heeft hij nog nooit een huis van binnen gezien. Dan kan hij toch veilig regelmatig buiten rondhopsen zonder in zeven sloten te lopen.

Attentie. Dit katje zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit katje, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het katje.