Katten Cortezas (2200674) (12608)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, echt afgezette tuin is een must
Speciale zorg: FIV (kattenaids)
In asiel sinds: 26-5-2022Wat heerlijk, zo’n ontspannen kat! Hij heeft opvallend grote oren en is overduidelijk bij mensen opgegroeid. Hij weet uitstekend te vertellen dat het tijd wordt om zijn voerbakje te vullen. De jongeman is makkelijk in de omgang. Hij heeft een atletische gestalte met een lang slank lijf, en de kers op de taart is het witte puntje aan zijn staart.

Helaas komt er een “maar”. Hij was niet gecastreerd en tijdens zijn uitstapjes heeft hij bij confrontaties met soortgenoten FIV opgelopen, wat straks gaat uitmonden in kattenaids. We waren er al bang voor, want hij had bij binnenkomst flink wat krassen en butsen en dat is een van de manieren waarop het wordt overgedragen. Wij testen álle ongecastreerde katers op FIV, want zij mogen na positief testen niet meer vrij op straat rondlopen. Dat is de enige manier om verdere verspreiding in te dammen. Even voor de duidelijkheid: kattenaids is absoluut niet besmettelijk voor mensen. Wel is het overdraagbaar tussen katten onderling, daarom kan Cortezas maar beter de enige kat des huizes worden. Bij een andere FIV-kat is natuurlijk wel mogelijk.

Het dragen van FIV is echt niet het einde van de wereld, zulke katten kunnen nog prima een lang en happy leven leiden mits ze goed verzorgd worden. Ze zullen op een gegeven moment last krijgen van infecties omdat hun immuumsysteem niet meer goed werkt.

We zoeken voor deze leuke jonge knaap iemand met een echt afgezette tuin zodat hij niet meer op stap kan maar wel plezier kan hebben van buiten-vertier. Met binnenhouden zal hij niet blij zijn, hij heeft met volle teugen van z’n vrijheid genoten.

Cortezas is heel speels en is gemakkelijk bezig te houden. Hengeltje, laserlichtje, tunneltje, brokjes over de vloer sjoelen, het hele repertoire. Heel leuke kat waar je de grootste lol mee kunt hebben. Ook is hij heel knuffelbaar.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.