Katten Davina (2201728) (17164)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: waarschijnlijk wel
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Davina is al enige tijd geleden bij ons binnengekomen via de kliniek. Ze had een teentje van een achterpoot uit de kom, wat operatief hersteld is. Vermoedelijk was ze aangereden, en dan kom je goed weg als dit de enige averij is. Ze bleek al gesteriliseerd te zijn. Ze is gevonden in het buitengebiedje tussen Stiphout en Helmond.

Davina bleek in het begin nogal bang te zijn voor mensen, lag verstijfd in de kattenbak en was duidelijk niet met mensen opgegroeid. We zijn met haar aan de slag gegaan. Ze is onzeker maar er zit totaal geen kwaad in de poes. Ze praat, ze vindt het fijn om geaaid en gekroeld te worden en laat zich zelfs borstelen (vindt ze geweldig!), ze spint, ze geeft kopjes en ook haar kontje komt enthousiast omhoog. Stap voor stap groeit het vertrouwen in de mens. Ze wandelt wat rond in haar hok en strekt haar poten. Ze is al veel meer ontspannen dan in het begin. Toch is de kattenbak nog wel regelmatig haar “veilige plek”. Maar ze begint haar mandje ook in gebruik te nemen. Opgepakt worden kent ze nog niet.

Poes voor ervaren mensen die haar verder meenemen in haar ontwikkelingstraject. Leuk project; vereist wel een rustig huishouden, en de poes zal straks graag weer haar pootjes ook buiten strekken.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.