Katten Delilah (2200877) (12934)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, ervaring gewenst
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee
Binnengekomen met kittens: 18-6-2022

Delilah is een mooie zwart/witte poes met een sprekende snoet. Ze heeft twee aardige kittens grootgebracht. Nu is het tijd voor haarzelf! Vriendelijke poes die haar verblijf gedeeld heeft met andere katten in wisselende samenstelling. Maar we merkten dat ze het prettiger vindt om de enige kat te zijn; dat is ook aangenamer voor de andere kat(ten). Ze is bepaald niet vriendelijk naar soortgenootjes. In haar eentje kan ze gewoon lekker zichzelf zijn zonder de stress vanwege een huisgenootje.

Ze kijkt in het begin in een nieuwe omgeving eerst even de kat uit de krabpaal. Als ze eenmaal gewend is, komt ze graag kopjes geven en aandacht zoeken. Aaien wordt gewaardeerd, ze komt ook regelmatig op schoot zitten en is daarbij echt niet eenkennig, een schoot is een schoot, maakt niet uit aan wie die vastzit. Ze komt de laatste tijd steeds vaker op schoot.

Als ze in de stemming is om te spelen, dan laat ze de schoot voor wat die is. Je scoort punten met een leuk hengeltje, een laserlichtje, en ook een stokje met veren valt goed in de smaak. Ze kan heel fanatiek worden bij het spelen!

Waarschijnlijk zal ze zich het beste op haar gemak voelen in een rustig huishouden, zodat ze goed tot haar recht komt. Ze heeft wel een pittig kantje; ze geeft duidelijk haar grenzen aan, vandaar beter niet bij kleine kinderen. Wie enige kattenervaring heeft zal best met Delilah overweg kunnen. Het is niet moeilijk om deze poes happy en tevreden te maken en je kunt veel plezier met haar hebben.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.