Katten Duna (2101968) (16317)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: wit/zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: onbekend; kent alleen broer Tipo
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: dieetvoeding

Duna ziet er grappig uit: een soortement witte Crea Bea die met zwarte verf aan de slag is gegaan. Ze heeft haar staart in de verfbus gehangen, en bij het uitschudden kwam er één ferme klodder op haar linker heup terecht en wat subtielere spetters en spatjes op haar koppie. Het resultaat mag er wezen! ’t Is dat katten geen besef hebben van een spiegel, anders zou ze zelf omrollen van het lachen. (Voor een ander zwart accent moet u een indiscrete blik onder haar staart werpen: ze heeft haar kontje prachtig zwart omkaderd.)

Ze deelt al heel lang haar verblijf met haar broer Tipo, maar ze zijn onderhand behoorlijk uitgekeken op elkaar en mogen apart weg. Ze hoeven niet naar buiten. Beide katjes hebben lang last gehad van hun darmen/spijsvertering. Ze hebben er o.a. een Prednoral-kuur voor gehad. Al met al gaat het nu best aardig, al moet u rekening houden met zachte ontlasting. Ze krijgen ook speciaal lichtverteerbaar dieetvoer: Gastrointestinal Biome van het merk Hill’s. U kunt zelf nog proberen om verbetering aan te brengen met probiotica. Het is niet bekend of ze er nog overheen zullen groeien.

Duna is een vriendelijk en speels poesje met bescheiden afmetingen. Een hengeltje, iets met veertjes, een lichtje – ze is met alles even blij. Ze wil best wel even geaaid worden en wat knuffelen, maar daarna wil ze graag aan de slag met het speelgoed.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.