Katten Enzo (2200308) (17507)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  6 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: moeizaam, Enzo houdt niet van drukte
Moet naar buiten:  ja, ook de tuin uit, en graag kattenluikje of portier
Speciale zorg: nee
In asiel sinds: 31-03-2022


Enzo is zes jaar geleden als kittentje bij ons geadopteerd. Helaas kan zijn eigenaar niet meer voor hem zorgen en zoeken we een nieuwe liefhebber voor hem.

Enzo is gewend aan een rustig eenpersoons huishouden. Hij kon met een kattenluikje naar buiten en daar maakte hij veel gebruik van, hij is graag buiten. Hij was gewend om halve dagen alleen thuis te zijn (maar een fulltime uithuizige baan is geen probleem mits er een kattenluikje is). Er waren geen andere huisdieren, daarom moet hij bij adoptie weer het rijk alleen krijgen, hij zal u er dankbaar om zijn. Kinderen zijn ook geen goed idee, Enzo houdt niet van drukte. Het is geen schootkat maar hij komt wel kroelen en aaitjes halen.

In het begin nam hij zijn intrek in een hoge krabton, vanwaaruit hij alles goed kon overzien. Voor een lekkernijtje of een laserlichtje kwam hij er wel uit! Tegenwoordig loopt hij gewoon rond in zijn verblijf en komt hij kennismaken, kopjes geven, kroeltjes halen en natuurlijk wat spelen.

Enzo heeft jammer genoeg veel concurrentie ondervonden van de grote toestroom van kittens en volwassen katten afgelopen jaar. Het is heel spijtig dat deze fraaie gitzwarte knaap nog steeds geen transportmand naar een nieuw thuis bemachtigd heeft. Hij wordt in het asiel natuurlijk goed verzorgd maar het is geen eigen home, geen eigen baasje, en naar buiten kan bij ons al helemaal niet. Kortom, hij snakt naar een welverdiende adoptie.

Als u niet te veel verwacht en hem de rust en buitenruimte kunt geven die hij zo fijn vindt, dan hebt u een prima kat aan deze rustige, vriendelijke knaap. Hij wil dolgraag weg en het is hem van harte gegund. Enzo jongen, je transportmand komt er binnenkort aan – beloofd! Helpt u mee deze belofte te vervullen?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.