Katten Enzo (2200308) (11416)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  6 jaar
Kan bij honden: onbekend, wrsch. niet
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: moeizaam, Enzo houdt niet van drukte
Moet naar buiten:  ja, ook de tuin uit, en graag kattenluikje of portier
Speciale zorg: nee

Enzo is zes jaar geleden als kittentje bij ons geadopteerd. Helaas kan zijn eigenaar niet meer voor hem zorgen en is hij teruggekomen zodat we een nieuwe liefhebber voor hem kunnen zoeken.

Enzo is gewend aan een rustig eenpersoons huishouden. Hij kon met een kattenluikje naar buiten en daar maakte hij veel gebruik van, hij is graag buiten. Hij was gewend om halve dagen alleen thuis te zijn. Er waren geen andere huisdieren, daarom is het heel verstandig om hem bij adoptie weer het rijk alleen te geven, hij zal u er dankbaar om zijn. Kinderen zijn ook geen goed idee, Enzo houdt niet van drukte. Het is op zich geen schootkat maar hij komt wel kroelen.

Hij is natuurlijk wat van slag door alle veranderingen. Hij heeft zijn intrek genomen in een hoge krabton. Vandaaruit steekt hij regelmatig z’n hoofd naar buiten, als een koekoek uit een koekoeksklok, als er geluiden zijn die hij even wil checken: wat gebeurt daar? In zijn holletje laat hij zich prima aaien door ons, en dan begint hij ook te spinnen. Echt op zijn gemak is hij nog niet, het is allemaal nog best spannend voor hem. Hij is echter steeds vaker bereid om zijn krabmeubel te verlaten; het aanbieden van een onweerstaanbaar lekkernijtje op de grond is daar natuurlijk een heel goed hulpmiddel bij. Hij komt graag bij je langs om kopjes te geven. Soms is hij ook te verleiden met een laserlichtje – toch wel interessant om daar even achteraan te gaan!

Kunt u Enzo de rust en de buitenruimte geven waar hij zo aan gehecht is? Dan hebt u een prima kat aan deze vriendelijke, fraai glanzende jongen.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.