Katten Fia (2300137) (18829)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs
  • Gereserveerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: waarschijnlijk wel
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee, tenzij rustig en ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Fia is aangetroffen op een camping. Het is mogelijk dat ze deel uitmaakte van een nestje dat geboren is uit een daar rondlopende niet-gesteriliseerde poes. Het is ook mogelijk dat iemand daar een ongewenst en niet kwijtgeraakt nestje “neergezet” heeft. Als poezen konden praten, wat zouden we dan veel verhalen te horen krijgen! Nu lopen we alles maar zo’n beetje bij mekaar te raden.

Fia is niet 1 op 1 opgegroeid met mensen maar vindt ze wel interessant. Ze is wat op haar hoede en voorzichtig, maar als je haar rustig benadert en er de tijd voor neemt, dan begint ze zachtjes kopjes te geven aan je hand. Met een aanloopje kun je haar dan ook rustig aaien, ze vindt het fijn. Spelen doet ze ook.

Prachtig getekende jonge poes voor ervaren mensen met een rustig huishouden zonder (kleine) kinderen. Het is waarschijnlijk lang geleden dat ze een huis van binnen heeft gezien; misschien heeft ze zelfs nog nooit een huis van binnen gezien. Het wordt een interessante ontdekkingsreis voor haar, die het beste in één kamer kan beginnen. Vandaaruit kan ze haar meters uitbreiden, en als ze goed op haar gemak is en zich gehecht heeft aan haar nieuwe mensen zal ze ook graag weer naar buiten gaan.

Wie neemt deze fraaie jongedame die van heel goeie wil is bij de hand en wordt haar nieuwe familie? Fia is toe aan een eigen huis in plaats van een ongewisse toekomst op een camping.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.