Katten Fientje (2300480) (19757)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  anderhalf jaar
Kan bij honden: ja, wrsch. wel
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: licht ontvlambaar temperament

De foto’s van Fientje zijn gemaakt met verschillende camera’s, en die hebben allemaal een andere mening over de kleur rood van Fientje. U zult zelf naar haar moeten komen kijken om te zien wat haar kleur in het echt is… In woorden: diep warm rood.

Fientje is afgestaan omdat ze het helemaal niet naar haar zin had. Er waren nog twee andere katten daar en ook twee honden. Fientje kon helemaal niet overweg met de andere katten, ze schoot er helemaal van in de stress. Haar humeur heeft er ook best onder geleden, ze is licht ontvlambaar en kan vanuit het niets slaan of bijten. Ze kon wel bijzonder goed overweg met een van de twee honden, de grootste.

Fientje komt uit een huishouden met drie volwassenen. Ze was drie dagen per week een halve dag alleen, en twee dagen per week de hele dag (overdag) alleen. Ze gaat graag naar buiten, is een actieve poes. Ze krijgt geregeld de gekke tien minuten en stuift dan rond. Ze speelt graag met een veer die ze buiten gevonden heeft; leuk om te zien hoe stoer ze ermee in de weer is: kijk eens, zelf gevangen!

Bij ons in het asiel moeten we best rekening houden met haar wisselende humeur. Ze kan ook best lief zijn maar je moet haar stemming goed in de gaten houden. Het is natuurlijk ook bij ons allemaal best spannend. In het begin hebben we haar gepaaid met lekkere hapjes. We spelen met haar, waar ze enthousiast en vrolijk op ingaat.

Poes voor ervaren mensen zonder kinderen en zonder andere huisdieren, die de poes volop naar buiten kunnen laten gaan. In een juiste omgeving zal het bozige gedrag waarschijnlijk wel wat bedaren.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.