Katten Fizz (2100337) (06205)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Sommige katten hebben al het een en ander meegemaakt voordat ze hier ter adoptie worden aangeboden. Een getuige heeft bijvoorbeeld gezien dat Fizz uit een auto werd gekieperd. Fizz is gelukkig goed weggekomen, heeft er niets aan overgehouden (hoewel hij in het begin natuurlijk erg geschrokken was). Het had veel slechter kunnen aflopen.

Fizz had aanvankelijk de gewoonte om ons goeiemorgen en goeiemiddag te “blazen” in plaats van te wensen. Kwestie van onzekerheid (kunnen we ons iets bij voorstellen) en een gevalletje van flinke opwinding vanwege het vooruitzicht van het krijgen van eten. Meneer is namelijk verzot op eten en ook daar kunnen we ons iets bij voorstellen want hij was best aan de magere kant. Hij eet alsof de duvel hem op de hielen zit. Om zijn eetsnelheid te temperen heeft hij een anti-schrokbak gekregen. Hij heeft het blazen vervangen door roepen: hij probeert elke passant wijs te maken dat hij minstens drie maaltijden is misgelopen, maar daar trappen we niet in, ondanks dat hij het heel overtuigend brengt. Leuk geprobeerd Fizz!

Hij komt vlot kennismaken met iedereen die zijn verblijf binnengaat, kan goed geaaid worden en geeft kopjes. Vriendelijke jongen! Hij checkt wel altijd even of je niet toevallig iets eetbaars bij je hebt. Soms stapt hij meteen op schoot maar hij kan z’n rust nog niet vinden. Met een hengeltje met iets interessants eraan krijg je hem aan het spelen maar hij is gauw afgeleid. Het valt niet mee om zijn aandacht vast te houden. Hij wil alles zien en alles in de gaten houden, is heel alert, en dan heb je het druk in het asiel: er gebeurt natuurlijk heel veel in zijn omgeving.

Deze jonge vrijbuiter moet volop naar buiten kunnen, en voorzie hem maar van een royaal gevuld voerbakje zodat hij zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.