Katten Floeper (2200688) (12452)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 15 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: blaasgruisdieet

De eigenaar van Floeper is overleden waardoor Floeper zich op z’n ouwe dag nog genoodzaakt ziet om zich een nieuw baasje te verwerven. Hij gooit al zijn charmes in de strijd, en dat zijn er veel! Hij mag dan hoogbejaard zijn, het is een heerlijke ouwe baas.

Hij had op z’n eerste foto’s een wat vorsende blik en da’s geen wonder: hij was nog maar net gearriveerd in zijn nieuwe verblijf dus alles was nieuw.

De tijd is niet ongemerkt aan hem voorbijgegaan en dat mag je gerust zien. Hij is recent nog geholpen aan zijn gebit, hij is nu tandeloos. Daardoor kan er wel eens achteloos een tongetje buitenboord hangen. Zijn linkeroor heeft betere tijden gekend, de oorschelp is niet meer compleet en ietwat opgefrot. Ook heeft hij last gehad van blaasgruis zodat hij daarvoor op strikt dieet staat.

Het is een zeer lieve kater, type lobbes, en hij ligt graag op schoot. Hij hoeft niet naar buiten. Hij is niet gewend aan een druk gezin, hij woonde bij één persoon, er waren geen kinderen en geen andere huisdieren. Hij zal ook niet gedijen in drukke omstandigheden, en u hoeft ook niet te verwachten dat hij nog kan wennen aan andere huisdieren want die heeft hij 15 jaar niet om zich heen gehad. Deze ouwe lieverd heeft niet zo heel veel leef-tijd meer, daarom is het belangrijk dat hij zijn resterende tijd zo prettig mogelijk kan doorbrengen. Opa Floeper wil graag naar een rustig weinig-persoons huishouden zonder andere huisdieren, waar hij zijn senior-dingen kan doen en die zijn vooral veel knuffelen, slapen en luiwammesen. Wij zijn stiekem allemaal een beetje verliefd op deze charmante pensionado… Wie heeft een geschikt plekje voor hem en gaat hem nog een tijdje vertroetelen?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.