Katten Florès (2100272) (05937)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: bijna 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: breuk in staart en mogelijk terugkerend slikprobleem (knobbeltje in keel)

Florès is een beetje “verkreukeld” binnengekomen. Waar zullen we eens mee beginnen? Hij had een dikke buik van de wormen, hij had een abces aan z’n staart, en er zat een breuk in z’n staart. Verder viel op dat hij nogal overdreven slikte, met een grote “beweging” en een duidelijk hoorbaar geluidje. Met de wormen is korte metten gemaakt, het abces is genezen, en aangezien er nog “leven” in de staart zit achter de breuk hoefde de staart er niet af. Er zit wel een duidelijk knikje in zijn staart, maar hij kan hem wel bewegen en aansturen. Wat er ook mee gebeurd mag zijn, hij is goed weggekomen!

Wat het slikken betreft: er bleek een knobbeltje in z’n keel te zitten. Er is wat weefsel weggenomen voor onderzoek in het laboratorium. Het was niet alarmerend, maar het verschijnsel kan wel terugkeren of groter worden. In dat geval moet er opnieuw naar gekeken worden door een dierenarts. Florès slikt nu weer normaal, en dat komt goed uit, want:

Hij heeft een enorme eetlust. Dat was wel even een dingetje, want hij at ook van het kattenbakgrit en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We vervingen het grit door papiersnippers, totdat we erachter kwamen dat hij daar ook van begon te “snoepen”. Hij heeft nu van die geperste houtkorrels in zijn kattenbak; tot nu toe beschouwt hij die niet als eetbaar. We hebben hem ook wel eens een driedubbele portie brokjes aangeboden om zijn honger te stillen, en die verstouwde hij zonder verblikken of verblozen achter mekaar weg… Daarna moest hij wel even flink uitbuiken!

Het is niet zo’n groot katertje, hij is duidelijk een maatje kleiner dan bijvoorbeeld Spencer of Boran. Hij heeft een leuk koppie en is vriendelijk. Hij is niet alleen gericht op eten maar wel degelijk ook op mensen, hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en je doet hem een groot plezier met een kroelsessie op schoot. Hij begint dan genietend te spinnen, en dat doet hij zo luidruchtig en “koerend” dat je het tien meter verderop nog hoort. Zijn prioriteit ligt duidelijk bij schoot en knuffeltjes halen; af en toe is hij meer in een speelstemming en gaat hij aan de slag met een hengeltje met wat leuks eraan.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.