Katten Freddo (2301599) (21656)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: wrsch. wel
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits enige ervaring
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee
In asiel sinds: 16-8-2023

Freddo is een knaap die voorjaar 2022 het daglicht zag en inmiddels is uitgegroeid tot een slanke, glanzende, pikzwarte jongeman. Op het adres waar hij was komen aanlopen werd hij goed verzorgd, maar hij kon er niet meer naar terug. Hoe hij daarvóór leefde is niet bekend. Hij is overduidelijk wel bij mensen opgegroeid en vindt het fijn om geaaid te worden, maar hij heeft ook enige tijd buiten geleefd. Niet elk jong katje heeft het geluk om op te groeien in een veilige, stabiele omgeving met liefhebbende mensen… Hoog tijd dat hem dat nu wél gegund wordt! De jongeman is veel te leuk om zo lang te moeten wachten op een nieuwe liefhebber.

Hij is goed geacclimatiseerd en is prima aaibaar. Favoriete bezigheid: volop spelen. Een hengeltje met wat leuks eraan kan hem intensief bezighouden, het kan er dan stevig aan toe gaan. Hij is jong en energiek, als hij jaag-achtige dingen kan doen is hij in zijn element!

Ondertussen is ook zijn broer Stor gearriveerd. Ze komen van hetzelfde adres. Stor was bij aankomst een maatje groter dan Freddo: ietsje langer, ietsje breder, iets boller koppie. Op de eerste foto waar ze samen op staan (van begin november) kun je het verschil goed zien: links is Freddo, rechts is Stor. Maar de heren zijn in een paar maanden tijd fysiek enigszins naar elkaar toe gegroeid waardoor ze nu iets moeilijker uit elkaar te houden zijn. Als je ze allebei tegelijk ziet (zie de nieuwere combi-foto’s, van begin februari) kun je toch wel zien wie wie is: Freddo heeft altijd wat grotere pupillen, is iets ranker gebouwd, en hij is wat drukker dan de bedachtzamere Stor.

De mannen zijn close met elkaar, soezen naast elkaar en slapen op een hoopje. Als echte broeders gaan ze een potje bakkeleien met elkaar ook niet uit de weg. Ze houden elkaar samen mooi in balans. Heeft er iemand plek om deze twee leukerds samen te adopteren? Want het valt gegarandeerd niet mee om een keus te maken… Zeer leuk stel!

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.