Katten Gerona (2201995) (17439)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: driekleurtje

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee, tenzij 12+, rustig en ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Geen haantje de voorste, eerder een onzeker tiepje. Maar van goede wil! Ze komt naar je hand om te snuffelen en schuchtere kopjes te geven. Bij een rustige benadering gaat het kontje omhoog en zet ze het begin van een rollebol in. Na aankomst in de gewone kattenverblijven bleef ze eerst dagenlang achterin zitten, hoog bovenop een krabmeubel, vanwaaruit ze alles in zich kon opnemen. Toen besloot ze dat de kust veilig was, daalde af, en ging ook het grote krabmeubel vóór in het verblijf inspecteren. Dat meubel is populair: er liggen regelmatig drie poezen in/op. Allemaal verlegen exemplaartjes; dan passen er veel in, ieder z’n eigen plateautje of hangmandje.

Gerona heeft een pittig kantje, vandaar niet bij kinderen. Ze kan ineens happen. We vermoeden dat het door haar onzekerheid komt. Het is goed om niet te veel van deze poes te verwachten. Laat haar lekker haar ding doen.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.