Katten Giza (2200247) (13792)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 1 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: dieetvoer, namelijk Urinary

Giza is een gemakkelijke, vriendelijke, goed hanteerbare jonge poes. Ze is superlief en zeer knuffelig; ze komt op schoot, geeft kopjes, spint, en ze kruipt in je armen. Ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en heeft dat ook nodig om zich happy te voelen. Dus als u een fulltime baan buiten de deur heeft, gaat ‘t ‘m niet worden. Giza heeft een gezin om zich heen nodig, en daar mogen ook gerust kinderen bij zijn. Hoe meer zielen hoe meer aandacht! Dat ze ook mooi is hebt u natuurlijk allang gezien: prachtige tijgerstreepjes.

Ze is al een keer geadopteerd geweest maar kwam jammer genoeg terug: het accordeerde niet met de daar al aanwezige kat. Ze raakte er zo van in de stress dat ze daardoor last kreeg van haar blaas. Na terugkeer in het asiel keken we haar urine na. De zuurgraad van de urine was niet goed, de urine was niet zuur genoeg en dan word je vatbaar voor blaasontsteking. Ze is behandeld met ontstekingsremmer tevens pijnstiller en is op speciaal dieetvoer gezet, Urinary. Dat voorkomt blaasgruis en zorgt er tevens voor dat de zuurgraad van de urine beter wordt. Katten gaan er ook wat meer door drinken en ook dat werkt preventief tegen blaasontsteking.

Het advies is om tot begin september dat dieet aan te houden. Daarna zou u kunnen proberen hoe ze het doet op gewone voeding. Mocht ze dan toch weer symptomen gaan vertonen van blaasontsteking, dan keert u terug naar de Urinary. U kunt ook gewoon doorgaan met Urinary, dat kan zeker geen kwaad. Het is een gemakkelijk en veel voorkomend dieet.

Het poesje gaat graag naar buiten dus we zien haar het liefst naar een katvriendelijke buurt gaan. Het is verreweg het verstandigst als er geen andere huisdieren op haar nieuwe adres zijn; dan kan ze er ook niet van in de stress schieten. Op welke schoot mag Giza zich komen nestelen?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.