Katten Gordo (2100372) (06050)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 8 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren en rustig
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: overgewicht

Ooit gehoord van El Gordo? De speciale kersttrekking van de nationale loterij van Spanje, met een buitensporig grote hoofdprijs? El Gordo betekent min of meer “De Dikke” of “De Vette”. Wie de hoofdprijs wint, heeft de rest van zijn leven geen geldzorgen meer.

Onze Gordo heeft jarenlang rondgezworven maar werd daarbij wel ondersteund door de halve wijk. Met voedsel welteverstaan. Hij had overal zijn adresjes, had dus geen zorgen over zijn eten en hij liet het zich uitstekend smaken. Een beetje té uitstekend. Hij zal gedacht hebben: je kunt het maar beter achter de kiezen hebben want je weet niet wat voor barre tijden er nog komen. En iedereen vond het natuurlijk leuk om hem eten te geven. Het is een grote kerel maar er zit nu toch wel een kilo teveel Gordo aan. Hij kwam binnen met een goeie 6,4 kilo. We gaan hem langzaam naar een iets beter passend gewicht loodsen.

Hij is behoorlijk onzeker/bang maar wel hanteerbaar. Hij vindt het fijn om geaaid te worden. Hij is vermoedelijk vroeger wel bij mensen opgegroeid maar ooit op straat beland; hij was namelijk wel al gecastreerd. Een zachtaardige reus met een klein hartje.

Tegelijk met Gordo is er overigens nóg zo’n “zware jongen” binnengekomen met precies dezelfde achtergrond uit dezelfde buurt. Tweemaal prijs! Deze hebben we Tjock genoemd en die is zo mogelijk nóg een maat groter. En zwaarder. Tjock tikt de 8 kilo aan. Hij is nog niet beschikbaar vanwege een oogprobleem waar we mee bezig zijn.

Meer informatie volgt z.s.m.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.