Katten Henda (2201467) (17162)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: driekleurtje (lapje)

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  volgt nog
Kan bij honden: onbekend, wrsch. niet
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee, tenzij 12+ en ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: blaasgruisdieet (Urinary)


Henda is al enige tijd geleden binnengekomen. Ze zag er rommelig en onverzorgd uit en had een opvallend slecht humeur. We zijn er inmiddels bij toeval achtergekomen wat er met haar aan de hand was: ze bleek blaasgruis en blaasontsteking te hebben. Niet elke blaasontsteking uit zich in frequent kattenbakbezoek en productie van veel kleine plasjes; daarom was het niet opgevallen. Ze had al die tijd buikpijn gehad en dan heb je wel wat anders aan je hoofd dan de verzorging van je vacht.

Ze is naar de dierenarts geweest om haar onder een roesje te verlossen van de verwaarloosde vacht. Ze moet de rest van haar leven op Urinary dieet, om te voorkomen dat het blaasgruis weer terugkeert. Dat dieet is prima verkrijgbaar bij dierenartsen en webwinkels.

Nu de blaasontsteking verholpen is en madam ook geen last meer heeft van haar jasje, zal het met haar humeur ook wel stapje voor stapje beter worden. Het is wel een driekleurtje; daar wil nog wel eens wat temperament in zitten. Vandaar beter niet bij (jonge) kinderen. Je kunt prima met haar spelen, een hengeltje met wat leuks eraan verbetert haar stemming direct.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.