Katten Isah (2301477) (21641)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: wit/zwart
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij rustig en ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: voorlopig Urinary dieet

Altijd leuk, witte katten waarbij een zwarte verfkwast zich schijnbaar lukraak heeft uitgeleefd. Schijnbaar, want het zwarte kinnetje en de zwarte staart zijn trefzeker geplaatst. De rest is wat meer uit de vrije hand neergezet. Eén ding staat vast: van elk ontwerp is er maar eentje.

Isah is een tikkeltje onzeker, op het verlegene af. Ze heeft bij verschillende katten gezeten. Eigenlijk was het nooit een goede combi. Als het een heel “aanwezig” exemplaar was, werd Isah er bang van en durfde ze amper van haar krabmeubel af te dalen. Als het een kat was die minder ruimte opeiste en haar met rust liet, leek ze het wel best te vinden. Maar er bleken toch spanningen te zijn, want Isah heeft van de stress een blaasontsteking met blaasgruis ontwikkeld.

Ze heeft een kooi voor zichzelf alleen gekregen en is op Urinary dieet van merk Hill’s gezet, waar ook nog een stofje in zit dat de stress wat zou moeten reduceren. Na een maand op die brokjes (rond 12 februari) moet de urine weer onderzocht worden om te kijken of de kristalletjes en de ontstekingsverschijnselen verdwenen zijn.

Mocht het voor Isah beter zijn om de rest van haar leven op een dergelijk dieet te blijven dan is dat echt geen ramp. Het is een gemakkelijk diet, de meeste katten eten het graag en het is goed verkrijgbaar bij dierenartsen en in webwinkels. Het is alleen wel duurder dan kattenvoer uit de supermarkt.

Ze heeft ook een licht hartruisje (iets wat veel voorkomt bij katten), waarvoor ze een hartecho heeft gehad. Het zag er allemaal niet verontrustend uit. Omdat Isah nog maar amper 1 jaar oud is en nog niet volledig is uitgegroeid, is het advies om de hartecho na een half jaar (maart 2024) nog een keer te herhalen om te kijken of er iets veranderd is. Het volledige rapport kunt u gerust bij ons opvragen.

Isah speelt af en toe wat en laat zich goed aaien. Het is heerlijk om haar te aaien: ze heeft een satijnzacht velletje! Nu ze een eigen verblijf heeft zonder mede-viervoetertjes, kan ze zich ook veel makkelijker ontspannen en loskomen. Aardig poesje voor een rustig huishouden met enige ervaring maar zonder andere katten, waar ze de tijd krijgt om op haar gemak haar draai te vinden. Wie zet haar weer goed op de rit?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.