Katten Jaslo (2200212) (11908)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, echt afgezette tuin of flink dakterras; hij mag de tuin niet uit; appartement met balkon is niet voldoende
Speciale zorg: mankement rechter achterpoot

’t Is dat Jaslo al Jaslo heet, anders zou hij vast “vrolijke Frans” heten. Bij binnenkomst begin maart echter was zijn rechter achterpoot niet zo vrolijk; het ging om oud letsel aan de kruisbanden rond de knie. De dierenarts heeft er tijdelijk een pin in gezet en Jaslo huppelt inmiddels weer vrolijk rond, maar helemaal jofel wordt het niet meer. Hij steunt er wel op, maar slechts heel eventjes, hij verplaatst z’n gewicht snel weer naar de andere kant. Hij mag nog zeker tot half juni dagelijks pijnstilling.

Aangezien hij niet geweldig loopt en niet goed uit de voeten kan als hij snel een sprintje moet trekken of moet springen, is hij toch wat kwetsbaar. We zien hem heel graag naar een huis gaan met een echt afgezette tuin, zodat we hem niet beroven van de gelegenheid om lekker in een tuin rond te struinen, maar waar hij niet achterna gezeten wordt of in de problemen komt met het verkeer. Een flink dakterras is ook een goed idee. Appartement met balkon vinden we wat te beperkt voor deze knaap.

Het is een jonge kater met prachtige groene ogen en veel energie. Hij is heel speels en je kunt hem lang bezighouden met een hengeltje met wat geinigs eraan. Het hoeft er daarbij echt niet altijd wild aan toe te gaan; ook vanuit zittende of liggende positie valt er genoeg lol te beleven. Hij kan zich trouwens ook uitstekend zelf bezighouden, geef hem een muisje of een balletje en hij gaat er gelukzalig en enthousiast zelf mee aan de slag. Hij geeft kopjes en laat zich lekker aaien. We hebben zijn verblijf momenteel nog wat “laag” ingericht om te voorkomen dat hij in zijn jeugdig enthousiasme te veel gaat springen en zijn knie te veel belast.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.