Katten Joeka (2102359) (10243)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: drie en een half jaar
Kan bij honden: onbekend, wrsch. niet
Kan bij katten: onbekend, wrsch. niet
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Nou, is-ie knap of niet? En hij is ook nog eens gezegend met een flink postuur. Hij is niet voor minkukeltje in de wieg gelegd. Hij was overigens al gecastreerd toen hij binnenkwam, maar zijn eigenaar heeft zich niet gemeld. De knapperd heeft wel een gebruiksaanwijzing, hij wil nog wel eens een pets uitdelen of een hap nemen, daarom is hij niet geschikt voor bij (jonge) kinderen. Maar als u zijn “handleiding” respecteert, kan deze kerel zich zelfs tot schootkat ontplooien.

Ondanks zijn stoere uiterlijk had hij toch even wat tijd nodig om te wennen aan zijn asielverblijf: de eerste dagen gaf hij de voorkeur aan een hooggelegen holletje, waar hij zich veilig en geborgen voelde. Voor een lekkernijtje of een aantrekkelijk speeltje kwam hij er echter wel uit. Na enige tijd ging hij gewoon in het zicht liggen, vooraan in zijn verblijf, op een hoog plateautje, vanwaaruit hij alles goed kon overzien. Maar er zit dus een onzeker hartje verborgen in deze imposante verschijning!

Omdat onze kittenkamer in het winterseizoen en vroege voorjaar leeg staat, hebben we Joeka getrakteerd: hij mocht zijn kooi verruilen voor de veel grotere kittenkamer. Daar zijn ook ramen zodat hij naar buiten kan kijken, en het allermooiste: de zon schijnt lang naar binnen. Joeka profiteert regelmatig van dit zonnebad.

En dan zijn “handleiding”. Hij komt vaak meteen naar je toe en begint dan langdurig kopjes te geven en met z’n flanken langs je af te strijken. Dat vindt hij fijner dan dat je hem aait, aaien kun je dus maar beter kort houden of nog liever achterwege laten – hij is niet zo diplomatiek in het uiten van zijn ongenoegen. Dat hij kopjes geeft is dus geen uitnodiging om hém te aaien. Wie erin slaagt om zelf “de handen thuis te houden”, kan een verrassing krijgen. Soms komt Joeka namelijk op schoot en dat is dan een hele belevenis. Beetje bij beetje komt hij ons toch steeds meer tegemoet.

Natuurlijk is het ook leuk spelen met deze kerel. Spelen met een hengeltje mag rekenen op zijn enthousiasme, en met een laserlichtje wordt hij pas echt fanatiek. Mooie kat voor een ervaren kattenliefhebber, maar je moet hem wel goed kunnen “lezen” en aanvoelen, en zijn handleiding moet beslist opgevolgd worden.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.