Katten Joeka (2102359) (10243)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: drie en een half jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Nou, is-ie knap of niet? En hij is ook nog eens gezegend met een flink postuur. Hij is niet voor minkukeltje in de wieg gelegd. Hij was overigens al gecastreerd toen hij binnenkwam, maar zijn eigenaar heeft zich niet gemeld. Hij heeft temperament, wil nog wel eens een tik uitdelen of een “hapje” nemen, daarom is hij niet geschikt voor bij (jonge) kinderen.

Joeka is inmiddels gearriveerd in de reguliere kattenverblijven. Ondanks zijn stoere uiterlijk had hij toch even wat tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe verblijf: de eerste dagen gaf hij de voorkeur aan een hooggelegen holletje, waar hij zich veilig en geborgen voelde. Zijn spanning was goed te zien aan zijn grote pupillen. Voor een lekkernijtje of een aantrekkelijk speeltje kwam hij er wel uit. Er zit een onzeker hartje in deze imposante verpakking!

Inmiddels ligt hij meestal gewoon in het zicht, lekker vooraan in zijn verblijf, op een hoog plateautje, vanwaaruit hij alles goed kan overzien. Je kunt hem wel aaien maar je kunt dat maar beter kort houden. Af en toe komt hij even langs om een kopje te geven. Hij is ook een paar keer op schoot gesprongen en ging dan ook even liggen. Soms zie je hem twijfelen – zal ik wel, zal ik niet? Hij is duidelijk nog niet helemaal op zijn gemak. Met een laserlichtje vergeet hij dat eventjes, dan is hij afgeleid en wordt hij fanatiek! Spelen met een hengeltje is een goed alternatief, vindt hij ook leuk.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.