Katten Joep (2001494) en Jinta (2001493) (02456)

  • Diersoort: kater en poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 13 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten: nee
Speciale zorg: bange katten, ervaring gewenst

Joep en Jinta zijn broer en zus. Joep is een stuk groter dan Jinta, hij is de kerel met de witte voetjes. Ze zijn als jonge katjes samen geadopteerd en hebben hun hele leven samen doorgebracht. Ze zijn nooit naar buiten geweest. Toen er een kindje geboren werd vertrokken ze naar boven en durfden/wilden niet meer naar beneden. We zien dit vaker bij bange, onzekere katten. Inmiddels was er ook nog sprake van allergie/astma en zat er niks anders op dan het duo aan ons af te staan om ze aan een nieuw baasje te helpen. Omdat de katten al op gevorderde leeftijd zijn hebben we voor alle zekerheid bloedonderzoek laten doen (de zogenaamde “senioren-check”), maar de uitslagen waren prima.

Binnenkatten reageren vaak al moeizaam op verandering van omgeving; als het dan ook nog om bange, onzekere katten gaat die zich al enige jaren afzonderen, dan zult u begrijpen dat hun komst naar het asiel voor hun net zo voelt als wanneer u pardoes met een raket naar Saturnus wordt geschoten en daar uitstapt… He-le-maal uit de comfortzone dus. En dat levert dus ook nog even geen mooie foto’s op, maar u hebt nu wel enig idee hoe ze eruitzien.

Als Joep je kent, komt hij graag bij je zitten om te knuffelen. Hetzelfde geldt voor Jinta. Joep is de lobbes van het stel, maar dan wel een bange lobbes. Verder zijn de katten dus nogal op zichzelf. Ze zijn overigens gemakkelijk in een transportmand te krijgen, en ze laten zich ook goed onderzoeken door een dierenarts.

We plaatsen Joep en Jinta begrijpelijkerwijs graag samen, het zou nogal bruut zijn om ze na dertien jaar uit elkaar te halen. Wat dit oude stelletje nodig heeft is niet moeilijk te raden: een heel rustig huishouden zonder turbulentie van welke aard dan ook, geen andere huisdieren, beslist geen kinderen in huis en ook geen toekomstige kinderwens. Ze hoeven niet naar buiten. Het lijkt ons ook wijs om ze eerst te laten acclimatiseren op een aparte kamer, want anders vinden ze geheid een fantastische verstopplek waar u ze niet eens kunt vinden, laat staan geruststellen.

Wie biedt deze ouwe lieverds een kalme omgeving waar ze hun gemoedsrust weer kunnen terugvinden en nog een paar fijne jaren kunnen hebben?