Katten Vester (2000831) (01041)

  • Diersoort: Kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: Rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Vester ziet er op de foto’s relaxter uit dan hij eigenlijk is. Zo op het oog lijkt hij best op z’n gemak, maar eigenlijk is hij wat schichtig/onzeker. Hij heeft een ruime kat-uit-de-boom-kijk-tijd nodig. Bij z’n aankomst in onze gewone kattenverblijven kreeg hij helaas een buurman die hem nogal vijandig begroette, wat natuurlijk geen fijne ontvangst is. Een verplaatsing naar een ander verblijf bracht nauwelijks verlichting: ditmaal maakte een buurvrouw bezwaar. Maar nu hij een onzekere buurman heeft gekregen, is Vester van de weeromstuit juist zelf dominant geworden en kiest buurman het hazenpad.

Qua mensen neemt Vester ruim de tijd om ze te bestuderen. Hij toont niet veel interesse om te spelen. Eten daarentegen mag rekenen op zijn warme belangstelling. Hij is zelfs ronduit fel geworden als het om eten gaat. We hebben twee dingen gevonden waar hij veel plezier aan beleeft. Het ene is z’n brokjes stuk voor stuk over de vloer “sjoelen” zodat hij erachteraan gaat racen. Dat bevredigt meteen z’n jachtinstinct, en het is altijd “prijs”: elke run levert een brokje op. Het tweede is: een voerpuzzel. We hebben een plateau waar je op vijf verschillende manieren z’n brokjes in kunt stoppen, en hij moet behoorlijk wat moeite doen om ze eruit te peuteren. Dat is veel interessanter dan een bak met hapklare brokken, die hij binnen de kortste keren naar binnen spaait. Het houdt hem een tijdje aandachtig bezig en hij vindt het hartstikke leuk.

Met wat wentijd in het begin kunt u vast nog wel bereiken dat hij zich ontspant. Hij heeft de potentie en de wil om goeie maatjes te worden.