Katten Kobus (2200165) (11541)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart
  • Gereserveerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 6 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, “echt” groot en rustig
Moet naar buiten:  ja, ook de tuin uit, graag ook kattenluikje (of portier)
Speciale zorg: blaasgruisdieet (Urinary, nat plus droog)

Je bent pensionado’s en je gaat enthousiast en met de beste bedoelingen een dag per week op de kleinkinderen passen. Eerst alleen een baby, en als die een peuter/kleuter is geworden komt er nog een baby. Tot grote consternatie van kater Kobus, die totaal in de stress schiet van het regelmatig aanwezige grut. Hij ontwikkelt van de stress blaasgruis en blaasontsteking, iets wat vaak voorkomt. Kobus is aan ons afgestaan zodat we een nieuwe familie voor hem kunnen zoeken. We hebben zijn blaasontsteking en het gruis behandeld, het is nu onder controle en in orde, maar hij moet wel de rest van zijn leven op blaasgruisdieet blijven staan om te voorkomen dat het terugkeert. En hij moet uiteraard naar een adres zonder kindjes, en laat mogelijke andere stressfactoren ook maar achterwege (zoals andere huisdieren). Hij is wel opgegroeid met zijn zusje, maar dat is “vertrouwd” en altijd al aanwezig geweest – da’s iets heel anders dan het (nieuwe) huis moeten gaan delen met andere, vreemde huisdieren: doe maar niet. Deze lieverd mag de rest van zijn leven lekker ontspannen doorbrengen.

Kobus was gewend om niet vaak en niet lang alleen te zitten. Maar als tijdens vakanties de buren alleen even langskwamen voor zijn verzorging, was dat nooit een probleem, geen spoortje stress. Hij had de beschikking over een kattenluikje.

Het is een enorme lieverd. Hij is heel aanhankelijk, komt graag ’s avonds op schoot. Dan vraagt hij om aandacht en ligt keihard te spinnen. Overdag gaat hij meer zijn eigen gang, dan ligt hij in de tuinkamer te slapen of is hij buiten. Het is absoluut geen vechtersbaas, eerder een zachtaardig kereltje, en dus wel stressgevoelig.

Ook bij ons in het asiel gaat het hartstikke goed: hij is knuffelig en komt op schoot. We zijn al flink op hem gesteld! Kunt u hem bieden wat hij nodig heeft? Dan mag u een kennismakingsafspraak maken. Kobus zal u graag ontvangen.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.