Katten Kukee (2200520) (13142)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 7 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin, liefst ook de tuin uit kunnen en mogen
Speciale zorg: nee
In asiel sinds: 12-5-2022


Kukee is afgestaan omdat de eigenares naar een appartement verhuisde. De poes was voorheen gewend om uitgebreid naar buiten te kunnen en probeerde steeds om een weg naar buiten te vinden. Eigenares had haar van kitten af aan. Er was in de tussentijd ook een baby geboren, en Kukee reageerde daar agressief naar. Ze kan niet goed overweg met kinderen (hoewel dat vroeger wel het geval was). Kukee is afkomstig uit een Oost-Europees land en ook haar naam stamt daarvandaan. Maar u begrijpt wel dat die naam vrijwel meteen door ons verbasterd is tot “Koekie”.

De verhuizing naar een appartement en de geboorte van een kindje hadden Kukee duidelijk geen goed gedaan, ze is een tijdje flink uit haar humeur geweest. Ze deed een groot deel van de dag of ze er niet was door net te doen alsof ze diep in slaap was, maar als je dan iets tegen haar zei, praatte ze meteen terug. Dat was in eerste instantie vriendelijk maar zodra je dichterbij kwam werd de toon scherper en kon ze ook uitvallen. Ze heeft beslist een pittig karakter, op het vinnige af. Maar daar zit dus ook een portie stress bij. We konden haar een beetje paaien door haar een lepel met een lekkernijtje aan te bieden – dat werd in dank aanvaard.

Waar ze wél vrolijk van wordt is spelen: met een hengeltje gaat ze subiet in standje ondersteboven en wapperen haar poten enthousiast alle vier in de lucht. Ook rollebollen in een portie catnip slaat ze niet af. En van een “matatabi”-stokje (van de kiwi-plant) wordt ze bijna “high”. Vroeger stapte ze ook op schoot en tot ons grote plezier is dat teruggekeerd; ze komt bij verschillende mensen van ons kattenteam jazeker langdurig op schoot. We zijn wel voorzichtig want ze is licht ontvlambaar, we willen haar ongenoegen niet opwekken.

Kukee is duidelijk zichzelf kwijtgeraakt door alle veranderingen van de laatste tijd. Ze is ongelukkig en zou maar al te graag haar asielverblijf ruilen voor een huis met tuin zodat ze haar blije zelf van vroeger weer kan terugvinden. Uitgebreide kattenervaring is gewenst want madam kan flink uit haar slof schieten. Ze wil ook niets van andere huisdieren weten, en kinderen of een kinderwens lijkt ons een no-go. Bij wie kan dit tough cookie Koekie weer lekker op stap gaan? Als ze zichzelf kan en mag zijn en de ruimte krijgt, zal ze waarschijnlijk vanzelf ook milder worden.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.