Katten Kumquat (2102217) (09788)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 1 april 2021
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, mits rustig en ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Kumquat is een broertje van Pitaja en Nangka.

In eerste instantie zette hij ons even op het verkeerde been: als zijn hok dicht was leek hij zeer benaderbaar, maar zodra je z’n deurtje opende deinsde hij onzeker terug.

Liefde gaat door de maag, en met een lekkernijtje tussen je vingers leren ze rap dat handen iets prettigs komen brengen. Vandaaruit is het nog maar een kleine stap naar geaaid worden. Dat kon al snel uitgebreid worden naar uitvoerige aaisessies, hij ging zelfs rollen. Stap voor stap liet hij zijn terughoudendheid varen. Hij is nieuwsgierig en begint zelf, voorzichtig, toenadering te zoeken. Hij ontspant zienderogen en begint ook te spelen.

Prachtig manneke dat zich volop aan het ontwikkelen is! Toch is hij onzekerder dan zijn zusje Pitaja. Waar Pitaja meestal blijft liggen als je op haar af loopt, neemt Kumquat soms toch voor alle zekerheid de kuierlatten, hij vertrouwt het nog niet helemaal. Het valt ook helemaal niet mee voor dit soort katjes; ze zijn pas op iets latere leeftijd in contact gekomen met mensen, en dan kost het iets meer moeite om hun vertrouwen te winnen. Toch laat hij zich goed aaien en knuffelen, en met spelletjes doet hij goed mee, is enthousiast. Bij onverwachte bewegingen kan hij even schrikken. Verlegen knaap die goed zijn best doet!

Hij heeft een rustig huishouden nodig waar hij zich verder kan ontplooien. Kleine kinderen zullen veel te druk en onvoorspelbaar voor hem zijn. Enige ervaring is wenselijk, hij kan in het begin best wat terugvallen in zijn onzekerheid dus houd rekening met een wenperiode. Hij is het (nog) niet gewend om opgepakt te worden.

Laat hem op een apart kamertje beginnen waar hij zich niet al te grondig kan verstoppen, zodat het steeds mogelijk blijft om contact te leggen. Als hij daar goed gewend is en goed benaderbaar, dan kunnen zijn huiselijke meters uitgebreid worden. Hij zal zijn ogen uitkijken want dit is allemaal nieuw voor hem, hij heeft nog nooit een huis van binnen gezien. Het wordt een hele ontdekkingsreis.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.