Katten Kumquat (2102217) (09788)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 1 april 2021
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, mits rustig en ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Kumquat is een broertje van Pitaja en Nangka.

In eerste instantie zette hij ons even op het verkeerde been: als zijn hok dicht was leek hij zeer benaderbaar, maar zodra je z’n deurtje opende deinsde hij onzeker terug. Aha: de knaap wilde veroverd worden! Uitstekend, dan gaan we hem veroveren.

Liefde gaat door de maag, en met een lekkernijtje tussen je vingers leren ze rap dat handen iets prettigs komen brengen. Vandaaruit is het nog maar een kleine stap naar geaaid worden. Dat kon al snel uitgebreid worden naar uitvoerige aaisessies, hij ging zelfs rollen. Stap voor stap liet hij zijn terughoudendheid varen. Hij is nieuwsgierig en begint zelf, voorzichtig, toenadering te zoeken. Hij ontspant zienderogen en begint ook te spelen.

Prachtig manneke dat zich volop aan het ontwikkelen is! Hij heeft een rustig huishouden nodig waar hij zich verder kan ontplooien. Kleine kinderen zullen veel te druk en onvoorspelbaar voor hem zijn. Enige ervaring is wenselijk, hij kan in het begin best eventjes wat terugvallen in zijn onzekerheid dus houd rekening met een wenperiode. Hij is het (nog) niet gewend om opgepakt te worden.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.