Katten Kuro (2201815) (18312)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  geboren 1 juni 2022
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: nee

Kuro is inmiddels groot genoeg om gepresenteerd te mogen worden bij de “grote katten” op de website, maar hij verblijft nog gewoon in de kittenkamer.

Kuro heeft alvast zijn smoking aangetrokken voor als hij geadopteerd wordt. Hij schuwt er niet voor om meteen even zijn wenkbrauwen en snorharen te accentueren. En wat hem bijzonder maakt is de ietwat scheefstand van zijn amberkleurige ogen. Het geeft hem een oosters uiterlijk. Een prachtkereltje!

De eerste tijd zat hij in een hok en kon niet “ontsnappen” aan onze toenaderingen. Een onzeker en vriendelijk mannetje. Sinds hij in de kitenkamer veel meer ruimte heeft, kan hij ons makkelijk ontwijken. Hij is best geïnteresseerd als je binnenkomt, gaat op een afstandje zitten toekijken en oogt niet bang. Hij zorgt er echter wel voor dat hij precies buiten handbereik blijft. We forceren niks, laten hem het tempo bepalen.

Spelen is een mooie ingang en laat dat nou iets zijn waar hij helemaal enthousiast van wordt! Vooral een hengel met veren eraan maakt dat hij zijn angst vergeet. Hele capriolen haalt hij uit. Dan zie je een compleet ontspannen Kuro. Als de hengel echter zijn lijfje raakt, of je raakt hem even aan, dan gaat hij meteen weer op veilige afstand zitten toekijken.

Werk aan de winkel voor ons, en bij plaatsing ook voor jou. Kuro valt onder de categorie bangerikjes. Katjes die het prima gaan doen in een huishouden met rust en regelmaat. En waar ze de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Sommige blijven bangig, anderen worden wat stoerder. De tijd zal het leren!

Kuro kan bij andere katten maar hij houdt zich afzijdig.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.