Katten Kyra (2300296) (19025)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  4 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Kyra komt van hetzelfde adres als Rakker. De katten zijn afgestaan omdat er te veel katten waren. De mensen hadden ze van kitten af aan, ze zijn daar geboren. Het zijn geen broer en zus, ze zijn afkomstig van verschillende nestjes en hebben een verschillende leeftijd. Ze hoeven niet samen geadopteerd te worden.

Ze zijn gewend dat er geregeld iemand thuis is. Ze konden ook gewoon de tuin in; er was geen kattenluikje maar er waren voldoende mensen die bereidwillig als portier bij de achterdeur dienst deden. Er waren grote kinderen aanwezig waar ze goed mee overweg konden.

Beide katten zijn lief en kroelbaar maar dat komt bij ons maar moeilijk uit de verf. Ze waren bij binnenkomst erg angstig en zouden het liefst in rook opgaan of op de vlucht slaan. Dat maakte het enige tijd ook moeilijk om foto’s te maken, ze waren heel gespannen.

Kyra is minder bang dan Rakker; ze verliet als eerste haar verstop-holletje en begon rond te lopen en zich te laten zien. Ze begint ook te spelen en ze praat. Ze heeft veel wentijd nodig maar ze begint duidelijk haar draai te vinden. Iets wat goed terug te zien is op de latere foto’s.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.