Katten Kyra (2300296) (23126)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  4 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: wrsch. wel
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Kyra komt van hetzelfde adres als Rakker. De katten zijn indertijd afgestaan omdat er te veel katten waren. De mensen hadden ze van kitten af aan, ze zijn daar geboren. Het zijn geen broer en zus, ze zijn afkomstig van verschillende nestjes en hebben een verschillende leeftijd. Ze hoeven niet samen geadopteerd te worden.

Ze waren gewend dat er geregeld iemand thuis was. Ze konden ook gewoon de tuin in; er was geen kattenluikje maar er waren voldoende mensen die bereidwillig als portier bij de achterdeur dienst deden. Er waren grote kinderen aanwezig waar ze goed mee overweg konden.

Beide katten waren lief en kroelbaar maar dat komt bij ons in het asiel maar moeilijk uit de verf. Ze waren bij binnenkomst erg angstig en zouden het liefst in rook opgaan of op de vlucht slaan. Dat maakte het enige tijd ook moeilijk om foto’s te maken, ze waren heel gespannen. Kyra is minder bang dan Rakker; ze verliet als eerste haar verstop-holletje en begon rond te lopen en zich te laten zien. Toch had ook zij een lange wentijd nodig.

Kyra is vier maanden geadopteerd geweest, maar is toch nog teruggekomen omdat het moeilijk bleef om contact met haar te krijgen. Ze was in het begin, net als in het asiel, heel schuw. Aanraken was er niet bij maar ze zal nooit uithalen, ze zal altijd kiezen voor vluchten. Na verloop van tijd streek ze wel af en toe langs de benen van adopteerder maar ze wilde nog steeds niet geaaid worden.

Wat Kyra wel graag doet is naar buiten gaan. Ze zit graag voor het raam naar buiten te kijken en naar vogeltjes te mekkeren. Ze vindt het heerlijk om de tuin in te gaan (en ook verder) maar komt altijd weer terug naar huis. Ze heeft een geduldig baasje nodig dat weinig van haar verwacht of eist, waar ze volop naar buiten kan. Lieve poes, nogal op zichzelf en op haar vrijheid gesteld.

Bij wie krijgt deze poes een herkansing? Rakker is ook nog beschikbaar, die is nog veel onzekerder dan Kyra…

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.