Katten Lanzo (2001660) (03609)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 3 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: ernstige hartkwaal (HCM en SAM)

Wat u ook van Lanzo’s snoet mag vinden: hij is in elk geval héél herkenbaar! Er zal niet gauw een tweede exemplaar rondlopen met dezelfde markante tekening. Het is een “zware jongen” die een tikkeltje aan de gewichtige kant is maar er hoeft niet beslist iets af gesport te worden, hij is ook gewoon best groot.

De eerste weken na aankomst bewoog hij amper, hij was bang en lag voornamelijk doodstil in kattenbak of mand. Hij verplaatste zich nauwelijk. Na een paar weken ging de knop opeens om en begon hij aandacht te vragen en voorin te zitten. En na aankomst in de reguliere kattenverblijven blijkt hij helemaal niet bang meer. Er blijkt een lief en zachtaardig karakter in deze knaap te zitten.

Wat er helaas ook in zit: de dierenarts hoorde een verontrustende, flinke hartruis. Een echo maakte duidelijk wat daar de bron van is: Lanzo heeft HCM, hypertrofische cardiomyopathie, in gewoon Nederlands: de wanden van zijn hartspier worden steeds dikker, waardoor er steeds minder ruimte overblijft voor het bloed dat rondgepompt moet worden. In welk tempo het verdikken plaatsvindt, weet je pas na verloop van tijd na een tweede echo, zodat je de beelden kunt vergelijken. In het verlengde van HCM heeft hij ook SAM, systolic anterior motion, in gewoon Nederlands een lekkende hartklep. Er is geen genezing mogelijk, wel kan medicatie ingezet worden als hij last/symptomen krijgt. Hij hoeft momenteel geen medicatie. U dient rekening te houden met een beperkte levensverwachting (de kans dat Lanzo 18 wordt is klein) en met dierenartskosten in de toekomst.

Lanzo had bij binnenkomst ook last van zijn voetzooltjes. Hij is daarvoor behandeld met een antibioticakuur. Zijn voetjes zijn nu weer in orde. Misschien was dat mede de reden waarom hij de eerste weken amper wenste te bewegen/lopen…

Wij zoeken voor Lanzo een liefdevol en zorgzaam baasje dat Lanzo nog zo lang mogelijk een aangenaam en prettig leven biedt, waarin hij z’n katse dingen kan doen totdat het niet meer gaat. Het is een zeer lieve lobbes die zijn adoptie meer dan verdient!

 

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.