Katten Lilly (2400349) (25821)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  ongeveer 6 jaar
Kan bij honden: onbekend, ga maar uit van niet
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: blaasgruisdieet (Urinary)

Lilly was bij binnenkomst voorzien van een halsbandje en een chip (en was ook al gecastreerd naar later bleek), maar het lukte toch niet goed om de bijbehorende eigenaar te lokaliseren. Bij de eerste ronde langs onze dierenarts bleek dat ze een wat kale buik had. Dat wil niet zeggen dat de poes bezig was zichzelf bikini-proof te maken; het kan er eerder op duiden dat ze misschien ergens last van had: iets hinderde haar. Een simpele urinecontrole bracht het euvel al meteen aan het licht: Lilly had last van blaasgruis. Dat komt vaak voor en is makkelijk onder controle te krijgen met speciaal dieet daarvoor: blaasgruisdieet, oftewel Urinary. Dat lost bestaand gruis op en voorkomt vorming van nieuwe kristalletjes in de urine. Dit dieet is goed verkrijgbaar bij de dierenarts en in webwinkels (maar is wel wat duurder dan supermarktvoer). De kristalletjes bij Lilly waren met een paar weken al verdwenen, maar het dieet is voor de rest van haar leven.

Witte dame Lilly is overigens niet 100% wit maar komt toch wel dicht in de buurt van 99%. Ze heeft een vage grijze streep boven haar linker oog, en een niet te missen zwarte vlek tussen haar neusgaatjes.

Lilly is overtuigd solist: ze laat haar afkeer van andere katten luidkeels blijken. De boodschap is meer dan duidelijk: ze is niet van plan om haar woonruimte te gaan delen met een andere viervoeter.

Meer informatie volgt z.s.m.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.